Ingezonden persbericht

17 december 2009

LG NAS: eerste apparaat voor netwerkdataopslag en -back-up met ingebouwde dvd-brander
N2R1: dé complete mediaserver van LG voor thuis

LG introduceert met de N2R1 het eerste Network-Attached Storage-apparaat (NAS) met dvd-brander ter wereld. Back-uppen, opslaan op schijf of dvd: het kan allemaal met de innovatieve NAS van LG. Ook handig: altijd toegang tot je bestanden, ongeacht waar je bent. Deze N2R1 is een professioneel opslagsysteem, maar wel lekker betaalbaar. Alles wat je op de LG N2R1 opslaat, is overal en altijd eenvoudig op te vragen. Via een lokaal netwerk, maar ook overal ter wereld via een beveiligde internetverbinding. Zelfs vanaf de browser op je mobiele telefoon. Of je neemt je data gewoon mee op een gebrande dvd. Deze eigenschappen maken dit apparaat tot een ware mediaserver en een must-have voor iedere multimedia-adept. De LG N2R1 heeft twee schijfstations met een standaardcapaciteit van 1 terabyte per stuk. Hiermee is dubbele en veilige opslag gegarandeerd. De NAS wordt ook exclusief deze schijven verkocht, zodat je zelf je optimale harddisks kunt uitzoeken. Deze uiterst complete mediaserver van LG is geschikt voor Windows, Mac en Linux.

Overal veilig en snel toegang tot je databestanden

Met de netwerkstorage via de LG N2R1 heb je altijd en overal toegang tot je databestanden. Vanaf elke pc of zelfs mobiele telefoon met een internetverbinding zijn bestanden te bekijken en te downloaden. Zo kun je niet alleen fotoalbums, videocollecties en gamesoftware op afstand beheren, maar ook familie en vrienden toegang geven tot bepaalde mappen op de eigen mediaserver. Daarnaast kun je vanaf het internet ook direct bestanden opslaan op het LG-apparaat voor netwerkopslag.

Multimediaal

De LG N2R1 heeft verder een lcd-scherm waarop je allerhande informatie kunt aflezen, USB-poorten, een ingang voor geheugenkaarten, een 10/100/1000-Ethernet-poort en een eSATA-poort aan de achterkant. Daarnaast maak je met de LG N2R1 van elke printer in een handomdraai een netwerkprinter. Met de unieke Virtual Disc Library van LG is de NAS bovendien in staat dvd's automatisch te identificeren en ze te delen via je netwerk. Software installeren op je netbook of andere pc's is zo gebeurd. De diskmanagementfunctie vereenvoudigt en versnelt het installeren van programma-cd's en het kopiëren van bestanden naar meerdere computers.

Dubbele dosis zekerheid: datastorage en back-up

Je kunt de twee standaardharddisks van de LG N2R1 van 1 terabyte volledig gebruiken voor de datastorage. Of je kiest ervoor om 1 terabyte te gebruiken voor opslag en de andere voor automatische back-up van alle data. Zo weet je zeker dat je datacollectie veilig opgeslagen is. En wil je een harddisk wisselen? Met één enkele klik is de harde schijf uit het apparaat te halen en te vervangen door een nieuwe. Zelfs als het apparaat aan staat en er op gewerkt wordt.

Home entertainment

LG levert Multimedia Manager-software mee met deze NAS. Dit programma organiseert automatisch mediabestanden, zoals foto's en video's, en geeft deze weer als diapresentatie of fotoalbum. Zo deel je makkelijk op elke willekeurige computer met een internetverbinding jouw games en video's. De N2R1 van LG is ook te gebruiken als home entertainment-server. De NAS is te koppelen - draadloos en met een kabel - aan alle apparaten die beschikken over de DLNA-standaard (Digital Living Network Alliance). Als mediastation brengt de LG N2R1 video's, foto's en muziek direct in de woonkamer.

De LG NAS heeft een uitzonderlijk laag energieversbruik: het apparaat schakelt automatisch over naar de slaapstand. De N2R1 is bovendien erg stil (25 dB).

Prijs en beschikbaarheid

De LG N2R1 is vanaf nu verkrijgbaar bij alle Office Centre-filialen. De consumentenadviesprijs bedraagt 379 euro voor een N2R1 met harde schijven en 199 euro zonder harde schijven (incl. btw).

Noot voor redacties:
Aanvullende informatie

Multimediamateriaal ter ondersteuning van publicaties zijn te downloaden / embedden via onderstaande services.

Productinformatie: http://nl.lge.com/products/category/list/computerproducten_nas.jhtml

Videofragmenten LG NAS: http://www.youtube.com/lgcomputerproducts

Artwork (packshots, illustraties): http://www.flickr.com/photos/lgcomputerproducts/tags/nas

Voor meer informatie (