Ingezonden persbericht

BCD Travel maakt 2010 voordeliger
Utrecht, 16 december 2009 - BCD Travel, Nederlands marktleider op het gebied van zakenreizen, begint het jaar 2010 goed. In Move geeft Diederik Banken, commercieel directeur van BCD Travel, tien kostenbesparende tips waar bedrijven hun voordeel mee kunnen doen.

Voor de meeste bedrijven gaat 2009 de boeken in als het jaar van de crisis en bezuinigingen. Maar ook in 2010 willen bedrijven waar mogelijk kosten besparen. Diederik Banken, commercieel directeur van BCD Travel, geeft in het relatiemagazine Move alvast een voorzet met tien kostenbesparende tips op het gebied van zakenreizen. Want bezuinigen betekent niet altijd een stop op zakenreizen. Er zijn genoeg mogelijkheden om kosten te besparen zonder het reisbudget geheel te bevriezen.

Het kan bijvoorbeeld lonen om zelf online een reservering te maken. Dit kan gemakkelijk en snel via het online reserveringssysteem van de zakenreisagent. Diederik Banken: "Moeilijk is dat niet. Wij durven zelfs te zeggen dat de travelbooker op deze wijze sneller een reis boekt dan op de traditionele manier; hij of zij kan nu 'real time' zien welke beschikbare vluchten er zijn en hoeveel de kosten bedragen."

Ook met een automatiseringssysteem voor declaraties zijn kostenbesparingen te maken. "Zeker in deze tijd, waarin met minder personeel meer werk verricht moet worden, is het raadzaam om na te denken over een gestroomlijnd declaratieautomatiseringssysteem. Dat scheelt véél geld, soms wel tientallen euro's per declaratie."

Daarnaast worden de trein als alternatief voor het vliegtuig en videoconferencing voor bepaalde vergaderingen aangeraden. Ook het afsluiten van langdurige overeenkomsten met leveranciers wordt door Banken genoemd. "Hotels, autoverhuurbedrijven en luchtvaartmaatschappijen zijn in deze onzekere periode bijzonder geïnteresseerd in goede en stabiele contracten. De tarieven zijn scherp. Doe er uw voordeel mee!"

Wilt u meer tips voor een voordelig 2010? Bekijk dan de bijgevoegde pdf voor het complete artikel.

Over BCD Travel
BCD Travel is de Nederlandse marktleider in zakenreismanagement. Zij is leverancier in wereldwijde reislogistiek, en zorgt er door het stroomlijnen en vereenvoudigen van het totale reisproces voor dat haar klanten maximaal besparen op de kosten voor het zakelijk reizen. Wij helpen ondernemingen in het navigeren door het complexe zakenreislandschap met vele producten, diensten en leveranciers. BCD Travel opereert in 90 landen op vijf continenten en heeft een totaal verkoopvolume van 14 miljard US Dollars en een gecombineerd aantal arbeidskrachten wereldwijd van meer dan 13.000. Kijk voor meer informatie op www.bcdtravel.nl en www.bcdtraveldirect.nl

Over BCD Holdings
BCD Holdings N.V. is een familiebedrijf, in 1975 opgericht door de heer John Fentener van Vlissingen en marktleider in de reisindustrie. BCD Holdings bestaat uit: BCD Travel (zakenreizen), Park 'N Fly (parkeren nabij luchthavens), TRX (reistechnologie) en Airtrade (toeristische reizen). Het bedrijf is actief in meer dan 90 landen met ongeveer 14.000 medewerkers en een omzet, inclusief franchising, van U.S.$ 15,6 miljard. Voor meer informatie: www.bcd-nv.com