Ingezonden persbericht

Morningstar Systems implementeert nieuwe iManage WorkSite 8.5 bij Noors advocatenkantoor Steenstrup Stordrange

Meerssen, 17 december 2009 - Morningstar Systems, met ingang van 1 januari 2010 I.R.I.S. Nederland BV, specialist op het gebied van dossier-, kennis- en relatiemanagement, is door het Noorse advocatenkantoor Steenstrup Stordrange geselecteerd om iManage WorkSite te implementeren. iManage WorkSite is Autonomy's document management oplossing voor de professional services sector. Het geldt als de standaard voor juridisch document management en wordt gebruikt door meer dan 1400 advocatenkantoren, waaronder 75 van de top 100 advocatenkantoren wereldwijd.

Steenstrup Stordrange is een belangrijk nationaal, full-service advocatenkantoor met 170 werknemers - waarvan 110 advocaten - en zeven kantoren in Noorwegen. De bedrijfsaanpak is sterk gericht op klantenservice en bereikbaarheid. De implementatie van iManage WorkSite zal de efficiëntie binnen Steenstrup Stordrange een grote impuls geven, dankzij het afhandelen van content in een verschillende formats - inclusief e-mail. Daarnaast zal WorkSite de samenwerking tussen de kantoren stimuleren.

Een van de belangrijkste redenen voor Steenstrup Stordrange om een document management systeem te implementeren, was het gebrek aan één enkel platform om dossiers en kennis te delen. De verschillende kantoren gebruikten andere oplossingen, wat niet geschikt bleek voor adequaat en professioneel documentmanagement. Het delen en de toegankelijkheid van bestanden en zaken was lastig, waardoor ook efficiënt samenwerking tussen de kantoren werd bemoeilijkt. Steenstrup Stordrange benaderde Morningstar Systems om de beschikbaarheid van de aanwezige kennis en informatie voor alle advocaten te verbeteren.

"WorkSite 8.5 heeft een aantal zeer interessante nieuwe features," aldus Rolf Bech-Sørensen, advocaat bij Steenstrup Stordrange en verantwoordelijk voor het document management project. "Zo kun je e-mails direct van Outlook in iManage WorkSite slepen, of direct vanuit een zaak e-mailen. Bovendien biedt WorkSite de optie e-mails op te slaan tegelijkertijd met de verzending ervan. Het vereenvoudigt ook de samenwerking, omdat te zien is welke e-mails al opgeslagen zijn en met één klik kunnen alle gearchiveerde e-mails worden verwijderd uit het outlook systeem."

Een andere doorslaggevende factor bij Steenstrup Stordrange's keuze voor iManage WorkSite, was het beveiligingsniveau. "Het beveiligingsniveau van WorkSite is flexibel en geavanceerd. Het stelt ons in staat de toegang tot een zaak te beperken," legt Bech-Sørensen uit. "Dit is erg belangrijk in bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld wanneer het gaat om de effectenbeurs. Ons voorgaande gecombineerde CRM/ DM systeem was een meer open systeem, waarin we de toegang tot informatie niet konden beperken en dat was erg risicovol."

Na uitgebreid research, viel de keus op Morningstar Systems als integrator. "Naast hun uitstekende referenties, gaven zij direct een goede indruk," voegt Bech-Sørensen toe. "Morningstar werkt zeer systematisch; ze weten hoe de beste ondersteuning te bieden bij het creëren van het juiste platform."

Dries Ausems, Development Manager bij Morningstar Systems: "Ik ben erg blij dat Steenstrup Stordrange ons geselecteerd heeft als implementatiepartner van iManage WorkSite 8.5. iManage WorkSite zal een duidelijke efficiëntieverhoging bieden en de advocaten van Steenstrup Stordrange veel tijd besparen, dankzij het werken met één platform. Op deze manier kan kennis veel effectiever gedeeld worden."