Ingezonden persbericht

Exclusieve verpakkingslijn Verstegen bekroond
Ontwerp O-I krijgt Red Dot Award en Pentaward

Schiedam, 17 december 2009 - De exclusieve verpakkingslijn voor de tafelstrooier en kruidenmolen van Verstegen Spices & Sauces, mede ontworpen en geproduceerd door O-I, wordt hoog gewaardeerd. De glasverpakking heeft onlangs zowel een Red Dot Design Award als een Zilveren Pentaward gewonnen. Deze internationale designprijzen behoren tot de grootste designcompetities ter wereld.

Aandacht voor presentatie
De verpakkingslijn is een gezamenlijk ontwerp van het designbureau Flex en O-I. Bijzonder is dat de glasverpakking conisch is gevormd, waardoor de strooiers en molens een moderne uitstraling hebben. Leen Veldhuijzen van Zanten, Marketing Manager Retail bij Verstegen Spices & Sauces: "Naast de meer traditionele verpakkingen, zoals plastic strooivaatjes en zakjes, wilden we onze kruiden en specerijen ook in een smaakvolle uitvoering aanbieden die stijlvol op tafel kan worden gepresenteerd."

Verstegen koos voor een subtiele branding met de reliëftechniek 'embossing', waarbij het logo horizontaal is uitgewerkt op de buik van het potje. "Het ontwerp heeft klasse en stijl en past goed bij zowel de dagelijkse als de speciale momenten in de keuken of aan tafel," aldus Veldhuijzen van Zanten.

Puur natuurproduct
Verstegen wil met de glazen tafelstrooier en molen tegemoetkomen aan de behoeften van de consument. "Uitgebreid thuis koken of gewoon meer genieten van de dagelijkse maaltijd is voor de consument steeds belangrijker. Mensen willen daarbij terug naar de basis van het koken, en geven meer uit aan eerlijke en pure ingrediënten," aldus Veldhuijzen van Zanten. "Door de natuurlijke samenstelling van glas smaken de kruiden en specerijen zoals het bedoeld is. Bovendien is de kwaliteit van ons product duidelijk te zien voor de consument."

De nieuwe Verstegen tafelstrooiers en kruidenmolens zijn in Nederland verkrijgbaar bij de betere supermarkten. Meer informatie over Verstegen Spices & Sauces kunt u vinden op http://www.verstegen.nl/nl.

Over O-I
Wereldwijd wordt miljoenen keren per dag verpakkingsglas van O-I gebruikt voor toonaangevende consumentenproducten. Als marktleider in Europa, Noord-Amerika, Azië-Pacific en Latijns-Amerika vervaardigt O-I verpakkingsglas dat 100 procent recyclebaar is. Glas biedt een toegevoegde waarde als verpakkingsmiddel door de garantie van een superieure smaak, puurheid en aantrekkelijke presentatie van de producten. O-I is opgericht in 1903 en heeft 79 fabrieken in 21 landen waar meer dan 23.000 medewerkers werkzaam zijn. In 2008 is een netto-omzet gerealiseerd van 7,9 miljard dollar. Meer informatie op http://www.o-i.com.



Ingezonden persbericht