Citrix StorageLink Site Recovery biedt disaster recovery voor Microsoft Hyper-V

Vianen, 17 december 2009 - Citrix introduceert versie 5.5 van Citrix Essentials. De nieuwe versie van de virtualisatiemanagement-oplossing voor Microsoft Hyper-V omvat Citrix StorageLink Site Recovery, waarmee end-to-end business continuity bereikbaar, betaalbaar en gemakkelijk te implementeren wordt. Deze introductie is een uitbreiding van de strategische samenwerking met Microsoft op het gebied van virtualisatie.

Nu virtualisatie breder wordt geïmplementeerd in datacenters van bedrijven, verplaatsen zowel grote als kleine bedrijven steeds meer bedrijfskritieke toepassingen naar virtuele omgevingen. Hierdoor groeit de vraag naar betrouwbare disaster recovery oplossingen. Toch zijn site recovery oplossingen voor virtuele omgevingen nog altijd ingewikkeld en kostbaar.

Dankzij de nieuwe StorageLink Site Recovery oplossing van Citrix kunnen klanten op een eenvoudige manier disaster recovery diensten implementeren, testen en beheren. Naast het gebruik van opslaghardware voor onder meer replicatie kunnen klanten dankzij de nieuwe kenmerken van StorageLink Site Recovery ook enkele 'what if' scenario's testen, waardoor ze zeker weten dat de systemen hersteld kunnen worden als er een storing is geweest. Klanten kunnen ook kiezen om de recovery diensten direct in de bestaande systemen te integreren, waardoor het gemakkelijker dan ooit wordt om belangrijke data en systemen te beschermen.

Citrix Essentials 5.5 is beschikbaar als Express-versie, om klanten een gemakkelijke manier te bieden om disaster recovery te testen, en als onderdeel van een volledige Platinum-editie met alle features.

Het volledige, Engelstalige persbericht is te vinden op http://www.citrix.nl/English/NE/news/news.asp?newsID=1861135