Evangelische Omroep
EO lanceert webTV; een digitaal audio- en videoplatform op EO.nl
Ruim 1400 afleveringen online beschikbaar

Vandaag lanceert de Evangelische Omroep (EO) een nieuw digitaal audio- en videoplatform. De website www.eo.nl biedt 24 uur per dag oude en nieuwe radio- en televisieprogramma's. Uit het uitgebreide aanbod kunnen bezoekers van de site zelf kiezen wat ze kijken en wanneer. "De EO is de eerste omroep die op zo'n structurele manier zijn audiovisuele archieven opent voor het publiek", aldus Johannes Verelst, Hoofd Internet. Tineke van der Velde, Eindredacteur Interactieve Media, voegt toe: "Op dit moment bieden we ruim 1400 afleveringen verdeeld over ruim 100 radio- en tv-titels. En deze lijst zal de komende maanden alleen maar groeien."

Door gebruik te maken van de nieuwste internettechnologieën heeft de EO webTV ontwikkeld; een videoplayer waar de bezoeker op twee manieren naar kan kijken. Verelst: "We bieden een afspeellijst van EO-programma's die continu achter elkaar doorlopen. Daarnaast is het mogelijk om een specifiek programma op te zoeken om terug te kijken." Van der Velde: "We hebben gemerkt dat mensen zowel programma's van weleer als ook van de afgelopen week graag terug willen zien. De webTV player brengt al deze programma's bij elkaar in één overzichtelijk scherm.

Tot 1 december konden bezoekers van www.eo.nl stemmen op hun favoriete EO-programma. De programma's Een wereld van Verschil, Prinsen en Prinsessen, De Rooie Draad en 't Zal je maar gebeuren scoorden het hoogst. Toch zijn nog niet alle gewilde titels via EO.nl te zien. Van der Velde legt uit: "De rechten voor het uitzenden via internet blijken lastiger te regelen dan voor het uitzenden via televisie. Daarom kunnen we helaas niet alle programma's uit heden en verleden laten zien." Stemmers mochten ook eigen suggesties doen voor programma's die niet in de lijst stonden. Enkele suggesties waren Ik ben Benjamin Ben, Ronduit Praise, 50 kamers en Fifty-fifty. Deze programma's zijn toegevoegd en via EO webTV te zien.

Noot voor de redactie,

Evangelische Omroep