Ingezonden persbericht

Pegasystems en Capgemini kondigen uitbreiding wereldwijde strategische samenwerking aan

Amsterdam, 17 december 2009 - Pegasystems (NASDAQ: PEGA), toonaangevend leverancier in Business Process Management, en Capgemini, één van 's werelds vooraanstaande leveranciers op het gebied van consulting, technologie en outsourcing, hebben hun wereldwijde strategische samenwerking uitgebreid. Dankzij deze uitbreiding kunnen zij business process services en oplossingen bieden bij transformatietrajecten van Capgemini klanten. Deze best-in-class combinatie van Pegasystems' marktleidende BPM oplossing en Capgemini's volledige scope van consulting en IT services, zal klanten helpen hun bedrijfsprocessen aan te passen ten behoeve van meer efficiëntie en verbeterde klantenservice.

Capgemini en Pegasystems zijn nu in staat om complete wereldwijde business process management oplossingen te bieden: van initiële consulting tot volledige implementatie en doorlopende services. Dit biedt klanten de benodigde flexibiliteit om in te kunnen spelen op voortdurende veranderingen. De twee organisaties werken al sinds drie jaar samen, voornamelijk binnen de financiële dienstverlening.

Als onderdeel van de samenwerking worden Pegasystems' marktgerichte framework oplossingen geïntegreerd in de BPM services van Capgemini, gericht op financiële dienstverlening, verzekeringen, gezondheidszorg, nutsbedrijven en klantenservice. Bovendien bieden Pegasystems en Capgemini BPM oplossingen en services voor initiatieven op het gebied van cloud computing. Beide partijen leveren consulting en projectimplementatie diensten, volledige training en bieden ondersteuning voor de oprichting van cliënt BPM Centers of Excellence (COE's).

"Onze klanten benaderen Capgemini voor innovatieve oplossingen met meetbare return on investment voor hun zakelijke problemen. Pegasystems heeft een cruciale rol gespeeld in een aantal van onze grootste wereldwijde projecten en heeft ons geholpen bij het leveren van hoogwaardige oplossingen met een snelle en meetbare ROI," aldus Vikrant Karnik, Vice President en Global Partner Portfolio Executive bij Capgemini. "Naar verwachting zal deze nieuwe stap de reikwijdte van dit partnerschap naar meerdere disciplines en sectoren uitbreiden. Als wereldwijd platina partner van Pegasystems is Capgemini in staat meer innovatieve services en best-in-class oplossingen te bieden, in combinatie met business process management technologie van Pegasystems."