Honeywell en Sydion presenteren oplossing voor mobiele H1N1-vaccinadministratie
Honeywell's Dolphin® 9900 en Sydion's emergency management-technologie zorgen voor efficiënte H1N1 vaccinatie

Eindhoven - 17 december, 2009 - Honeywell (NYSE: HON) heeft aangekondigd dat Sydion, LCC, een mobiel crisismanagement technologiebedrijf, zijn software om patiëntgegevens te registreren, aanbiedt op Honeywell's mobiele platform. Hiermee assisteert Sydion in de administratie van het H1N1-vaccin. Het systeem dat Sydion aanbiedt, bundelt Honeywell's Dolphin® 9900 mobiele computers in Sydion's eMET®, een emergency patient tracking-systeem. Met deze totaaloplossing kunnen zorgaanbieders zich effectief voorbereiden en de grote H1N1-vaccinadministratie beheren op locaties als ziekenhuizen, vaccinatieklinieken of scholen.

Het H1N1-vaccin is recentelijk beschikbaar gekomen voor het publiek. Er is een enorme vraag naar door verschillende uitbraken van het H1N1-virus, beter bekend als de 'Mexicaanse griep'. Het mobiele registratiesysteem van Sydion maakt dat gezondheidsinstellingen kunnen voldoen aan de vraag naar een systeem dat zowel op afstand als op locatie beschikbare vaccins volgt, monitort en beheert.

Met eMET® worden patiënten voorzien van een polsbandje met daarop een barcode of een andere vorm van identificatie. Deze bevat belangrijke informatie die gebruikt wordt om een elektronisch medisch dossier te creëren. Het ID van de patiënt wordt ingevoerd in de centrale eMET® database, waardoor medisch personeel alle patiënten kan volgen en de prioriteit kan bepalen op basis van hun individuele behoeften. Het systeem zet automatisch alle gescande of in de mobiele computer opgenomen patiëntgegevens door naar de eMET® database. Hierdoor hebben artsen up-to-date informatie tot hun beschikking en kunnen zij de juiste vervolgacties plannen.

"Met de toenemende maatregelen rondom H1N1-vacinatie en nieuwe uitbraken, was het uitermate belangrijk een oplossing te vinden waarmee we onze patiënten veilig en efficiënt kunnen bedienen", zegt Linda McAndrew, RN en Administrative Director, Trauma Program en Emergency Preparedness Scranton Community Medical Center. "Gezien voorgaande successen met eMET® zijn we vol vertrouwen dat door deze technologie ons personeel het H1N1-vaccin effectief kan beheren, terwijl we ons blijven focussen op het bieden van kwalitatief goede patiëntzorg."

"eMET® is ontwikkeld met eenvoudig te begrijpen technologie waardoor medisch personeel zich het systeem snel eigen kan maken. Dat is enorm belangrijk in crisissituaties", zegt Nina Johnson, Managing Director, Sydion, LCC. "We hebben voor Honeywell's mobiele computers gekozen vanwege hun eenvoudige gebruik en duurzaamheid. Hierdoor kunnen medische beheerders verbonden blijven in iedere omgeving en onder bijna alle omstandigheden."

De draadloze technologie en het robuuste ontwerp van Honeywell's Dolphin mobiele computers geven de units de flexibiliteit om gebruikt te worden in omgevingen zoals scholen, kantoren en indoor of outdoor locaties. Dankzij deze mobiliteit hoeven gezonde patiënten niet langer in een wachtkamer te zitten met zieke patiënten, aangezien medisch personeel het vaccin ook buiten de medische instelling kan toedienen. Dit voorkomt dat gezonde patiënten aan ziektes worden blootgesteld. Aanbieders kunnen zo effectief patiënten immuniseren terwijl verspreiding van het virus sterk wordt verminderd.

Voor omgevingen die een hoger niveau infectiebeheersing behoeven, is eMET® beschikbaar met Honeywell's Dolphin 9900hc mobiele computer. De Dolphin 9900hc is uitgerust met een desinfecteerbare behuizing en is gebouwd om regelmatig schoonmaken met agressieve chemicaliën te weerstaan. Dit product voorziet in maximale hygiëne in iedere omgeving waardoor de verspreiding van ziektekiemen van patiënt op patiënt tot een minimum beperkt wordt.

"Met zo'n wereldwijd gezondheidsprobleem is Honeywell verheugd dat Sydion de Dolphin 9900 mobiele computer geselecteerd heeft om deel uit te maken van hun eMET®-dienst waarmee zorginstellingen het proces van H1N1-vaccinaties kunnen beheren", zegt John Waldron, Vice President of Worldwide Marketing bij Honeywell Scanning & Mobility. "Deze relatie met Sydion ondersteunt Honeywell's streven om apparaten te bieden die gebruikt worden om de hedendaagse gezondheidsproblematiek het hoofd te bieden. Ze helpen medische accuraatheid te verhogen en de veiligheid van patiënten te vergroten."

Kijk voor meer informatie over Honeywell Scanning & Mobility op http://www.honeywellaidc.com.

All trademarks are the property of their respective owners.