PERSBERICHT

Hilversum, 17 december 2009

Vivenda Media Groep betreedt Duitse markt met WebHome Mediamanager

Het bestuur van Vivenda Media Groep ("VMG") maakt bekend dat de WebHome Mediamanager nu een vast onderdeel uitmaakt van de CRM software die door Flow Fact AG, CRM leverancier voor de makelaarsbranche, wordt aangeboden op de Duitse markt. De WebHome Mediamanager is een softwareprogramma ontwikkeld door VMG die gebruikers in staat stelt alle media rondom een object op eenvoudige manier te managen en te bestellen.

De samenwerkingsovereenkomst met Flow Fact biedt VMG de mogelijkheid om de Duitse markt versneld te betreden. Flow Fact behoort met circa 5.600 klanten tot de top van CRM leveranciers in Europa. Flow Fact is tevens actief in Zwitserland, Oostenrijk en Spanje. VMG zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2010 tevens de Oostenrijkste markt betreden.

In de afgelopen maanden heeft VMG gebouwd aan een sales organisatie in Duitsland. Naar verwachting zal op korte termijn een eigen verkoopkantoor voor Duitsland kunnen worden geopend die de verkopen in het buitenland volledig zal ondersteunen. Voor het jaar 2010 zullen de verkoopactiviteiten in Duitsland naar verwachting leiden tot het afsluiten van contracten met een totale waarde van tussen de ¤ 750.000 en ¤ 1.000.000. Deze contracten zullen een aanzienlijke bijdrage leveren aan het nettoresultaat van Vivenda.

VMG zal in het eerste kwartaal van 2010 met meerdere CRM leveranciers een samenwerking hebben geëffectueerd. Naast Duitsland is VMG ook actief in België en Noorwegen. Ook in België zal een samenwerkingsconstructie worden gestart, de eerste aansluitingen hebben reeds plaatsgevonden. In Noorwegen draait de software onder licentie.

Over Vivenda Media Groep
Vivenda Media Groep is al ruim twintig jaar actief als uitgeverij en multimediabedrijf. De onderneming is gespecialiseerd in multimedia voor de onroerendgoedsector, zowel middels internet als in gedrukte vorm. VMG is marktleider in haar branche en hoofdzakelijk op de Nederlandse markt actief. De doelstelling van de onderneming is om haar leidende positie op het gebied van multimediale communicatieproducten voor de onroerendgoedsector verder uit te breiden.