Gemeente Utrecht

Continuïteit noodzakelijke voorwaarde

Resultaten programma Krachtwijken stemmen Utrechts college hoopvol

Het college heeft deze week de derde voortgangsrapportage van het programma Krachtwijken vastgesteld. Dit is een gezamenlijke rapportage van de woningcorporaties Mitros, Portaal, Bo-Ex en de gemeente Utrecht. Vrijwel alle projecten uit de wijkactieplannen zijn nu in uitvoering. Net als bij de eerste en tweede publicatie geven de resultaten ook nu hoop voor de toekomst. Duidelijk is wel dat de problemen hardnekkig zijn en de inspanningen de komende jaren onverminderd hoog moeten blijven.

In alle wijken zijn nu straatcoaches actief en is de inzet op gezins- en opvoedingsondersteuning hoog. Veel wordt geïnvesteerd in extra voorzieningen in de openbare ruimte die bewoners en vooral jeugd en jongeren stimuleren tot activiteit. Ook het aantal bewonersinitiatieven neemt toe nu aanjagers zijn aangesteld of andere wervende vormen worden ingezet. In de komende periode komt de focus bij de herprogrammering te liggen op wijkeconomie, werk en onderwijs en zet het college stevig in op de samenhang in organisatie en uitvoering.

In tegenstelling tot eerdere rapportages informeert deze derde rapportage op hoofdlijnen over de periode mei tot en met oktober 2009. In het voorjaar van 2010 volgt weer een uitgebreide rapportage waarbij alle projecten (geclusterd) beschreven en geëvalueerd worden. Die uitgave gaat vergezeld van de Monitor Krachtwijken waarin ook de effecten beschreven staan.



Gemeente Utrecht