Ingezonden persbericht

TOY STORY EN PIRATES OF THE CARIBBEAN TIJDENS LANCERING DISNEY XD

Hilversum, 17 december 2009 Op vrijdag 1 januari om 09.00 uur gaat de nieuwe zender Disney XD van start. Tijdens het lanceringsweekend zijn er bekende Disneyfilms te zien waaronder Toy Story en Pirates of the Caribbean.

Maar liefst zes films worden tijdens het lanceringsweekend vertoond. De aftrap wordt om 09.00 uur gedaan door Toy Story en om 15.30 uur kan iedereen genieten van de avonturen van Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean. Op zaterdag 2 januari zendt Disney XD om 09.00 uur de animatiefilm Peter Pan: Terug naar Nooitgedachtland uit, het vervolg op de klassieker uit 1953. Om 15.30 uur zijn de avonturen van snowboardkampioen Johnny Kapahala te zien in de film Johnny Kapahala: Back on Board. Zondag om 09.00 uur wordt de film Kronks New Groove uitgezonden gevolgd door Recess: Schools Out om 12.00 uur.

De eerste drie dagen van het nieuwe jaar worden de kijkers niet alleen verwend met de leukste en populairste Disney-films, maar vooral ook met nieuwe series. De kijker maakt kennis met Aaron Stone en Zeke and Luther, twee series die speciaal voor Disney XD zijn ontwikkeld. Beide series worden tijdens het openingsweekend uitgezonden. Na het weekend zijn iedere vrijdag om 17.30 uur nieuwe afleveringen te zien van Aaron Stone en de avonturen van Zeke and Luther zijn iedere maandagavond om 17.30 uur te volgen.

Disney XD is dé nieuwe televisiezender voor stoere jongens en meiden van 6 tot 14 jaar. Het station daagt kids uit en neemt hun mee in de wereld van sport, gaming, avontuur en muziek. En alles met een grote dosis humor. Kortom: Disney XD is fun! De nieuwe televisiezender is dagelijks te zien van 06.00 s ochtends tot 18.00 s avonds en vervangt Jetix per 1 januari 2010. De website www.disneyxd.nl is al online.