Dominique Moorkens nieuwe voorzitter van de raad van bestuur Alcopa.

17/12/2009 14:19

KOREAN MOTOR COMPANY NV

Met onmiddellijke ingang wordt de structuur gewijzigd van de raad van bestuur en van het management van Alcopa. Dominique Moorkens verlaat de post van CEO om het voorzitterschap op te nemen van de raad van bestuur. François Hinfray volgt hem op als CEO.

KONTICH - december 2009 - Met onmiddellijke ingang wordt de structuur gewijzigd van de raad van bestuur en van het management van Alcopa. Dominique Moorkens verlaat de post van CEO om het voorzitterschap op te nemen van de raad van bestuur. François Hinfray volgt hem op als CEO.

Dominique Moorkens werd op 18/11/2009 benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur. Hij vervangt in deze hoedanigheid Pierre-Alain De Smet die bestuurder blijft. François Hinfray volgt Dominique Moorkens op als afgevaardigd bestuurder.

Alcopa voert belangrijke wijzigingen door in haar bestuursorganen. Pierre-Alain De Smet heeft in april 2009 het voorzitterschap van de raad van bestuurd overgenomen van Philippe Delaunois. Vandaag wordt de reorganisatie afgerond met de benoeming van Dominique Moorkens tot nieuwe voorzitter van de raad van bestuur. Hij verlaat hierdoor de post van CEO, die hij sinds juli 1981 uitoefende.

François Hinfray (55), die sinds juli 2009 de groep heeft vervoegd, volgt Dominique Moorkens op aan het hoofd van Alcopa. De nieuwe CEO komt met een heleboel ervaring uit de automobielsector die hij onder meer heeft opgedaan als Adjunct Algemeen Directeur in het directiecomité van de divisie bedrijfswagens. Hij maakte tevens deel uit van de board Renault-Nissan. Sinds 2004 was François Hinfray Senior Advisor bij de Boston Consultancy Group (BCG).

Alcopa is actief in meer dan 10 landen in onder meer auto-import, auto-distributie, motoren, bureaumateriaal en immobiliën.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel