GFI geeft gratis versie uit van GFI EndPointSecurity

17 december 2009 - Bedreigingen voor de endpoint security ontwikkelen zich steeds verder. Daarnaast gaat kritische data verloren door het volledig ontbreken van beveiligingsoplossingen of het feit dat deze inefficiënt zijn. De ontwikkeling van smart phones en andere draagbare apparaten heeft geleid tot een hoger risico op het lekken van data, zowel binnen de organisatie als naar buiten toe. Als onderdeel van zijn WE CARE-initiatief, geeft GFI Software organisaties de mogelijkheid enpoint-zwaktes in hun netwerk te identificeren en monitoren. Dit gebeurt in real-time, met behulp van de gratis versie van GFI EndPointSecurity.

"Organisaties verwachten dat datalekken alleen voorkomen wanneer er een groot security-probleem is", aldus GFI's CEO Walter Scott. "Veel kleine en middelgrote ondernemingen zijn zich niet bewust welke apparaten met hun netwerk verbonden zijn, welke content er wordt gekopieerd of wie een bepaald apparaat gebruikt. Dit levert organisaties diverse veiligheidsissues op, zeker die bedrijven die te maken hebben met vertrouwelijke informatie zoals financiële instituten en organisaties binnen de gezondheidszorg. De laatste versie van GFI EndPointSecurity bevat een gratis monitoring-tool, omdat wij ervan overtuigd zijn dat organisaties actie gaan ondernemen zodra zij de voordelen van het monitoren van endpoints inzien."

"Met behulp van onze freeware-versie, krijgen organisaties een duidelijk beeld van welke apparaten in gebruik zijn, door wie en wat voor soort data naar deze apparaten binnen de organisatie wordt overgebracht. Dit is de ideale tool om personen op te sporen die onbevoegd gebruik maken van apparaten, bestanden uploaden die niet gedeeld mogen worden of zonder toestemming data kopiëren", vervolgt Scott.

De commerciële versie van GFI EndPointSecurity stelt ondernemingen niet alleen in staat te monitoren hoe endpoints gebruikt worden. Het stelt hen ook in staat gebruikerstoegang actief te beheren en de activiteit van een breed scala aan mobiele storage-apparaten te loggen. Bovendien helpt GFI EndPointSecurity het lekken van informatie en datadiefstal te voorkomen door middel van uitgebreide toegangscontrole voor deze apparaten, met een minimale administratieve inspanning. Malware en andere niet-geautoriseerde software wordt geblokkeerd, evenals bepaalde bestandsextensies.

De meest recente release van GFI EndPointSecurity biedt ook ondersteuning voor Microsoft Windows 7, Microsoft Windows 7 BitLocker to Go encrypted devices, opsporing van deze apparaten en het toepassen van diverse soorten van permissie, een activiteitenlog dat een snelle blik op gebruikersactiviteit werpt en een serie van nieuwe rapportagemogelijkheden in het ReportPack.

Meer informatie over GFI EndPointSecurity is te downloaden via: http://www.gfi.com/endpointsecurity

Distributiepartners van GFI Software in de Benelux zijn: Portland Europe, DCC Nederland BV en Cherub.