Ingezonden persbericht

Lucht bij de wijn met Screwpull

Screwpull, de fabrikant van wijnaccessoires en ooit de uitvinder van de beroemde hevelkurkentrekker, brengt een nieuw multifunctioneel product op de markt. De 'aérateur' (wijnluchter) kan eenvoudig op iedere fles wijn worden gedrukt en is zo ontworpen dat de wijn tijdens het inschenken optimaal in contact komt met de zuurstof in de lucht. Dit proces heeft positieve invloed op de aroma's en de tannines in (jonge) wijn. Eenmaal op de fles dient dit handige apparaatje tevens als schenktuit en druppelstopper. Door het een kwartslag te draaien, sluit de verluchter de fles hermetisch af. Zo ontstaan 4 functionaliteiten in één accessoire.

Om wijn met zuurstof in contact te laten komen, wordt de wijn meestal overgeschonken in een karaf. Met de wijnluchter van Screwpull is dit decanteren overbodig. Tijdens het schenken loopt de wijn door een zogenaamde 'dubbele verluchtingskamer' hetgeen voldoende is de verborgen aroma's te vrij te laten komen en de aanwezige tanines af te ronden. De kans op morsen wordt tot een minimum beperkt door de vorm van de schenktuit. Een rubberen ring aan de verluchter houdt eventuele druppels tegen. Met een eenvoudige draai wordt de wijn goed afgesloten om oxidatie in de fles tegen te voorkomen.

5 Jaar garantie, een blijk van vertrouwen

Screwpull geeft 5 jaar garantie als bewijs van kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid van haar producten. Screwpull producten zijn te koop bij de betere wijnhandelaar, kook- en huishoudwinkels, cadeauwinkels en warenhuizen.

> GARANTIE 5 JAAR

Winkelverkoopprijs van de 'wijnluchter' WA 119 is ¤ 26,90

Voor meer inlichtingen en/of verkoopadressen kunt u terecht op onze website www.screwpull.nl of bellen naar 040-254 98 48