Ingezonden persbericht

Utrecht, 17 december 2009
Zin in Kerst! Een sfeervolle kerst in Museum Catharijneconvent
met de Napolitaanse Kerststal en volop kerstactiviteiten

Al Zin in Kerst? Museum Catharijneconvent Utrecht is tot en met 6 januari geheel in kerstsfeer. Traditiegetrouw is de grote Napolitaanse Kerststal te bewonderen. Ook zijn er diverse andere kerststallen te zien. Het feestelijk versierde museum is geopend tijdens de kerstdagen en in de kerstvakantie zijn er elke dag activiteiten voor het hele gezin. Ook gaat het museum extra open op maandag 21 en 28 december.

Kerstactiviteiten
In de kerstvakantie zijn er elke dag activiteiten. Kinderen kunnen Kerstmannen maken, sterren of stalletjes versieren. Ook zijn er familierondleidingen langs de Napolitaanse Kerststal en treden er kerstkoren op. Kijk voor het complete aanbod op www.catharijneconvent.nl. De activiteiten zijn gratis i.c.m. museumbezoek. Extra: van 27 t/m 30 december worden bezoekers ontvangen met een glaasje glühwein of warme chocolademelk!

Sinterkerst
Tegelijkertijd met Zin in Kerst! is ook de tentoonstelling Sint-Nicolaas op bezoek nog te zien. Laat u verrassen door het verhaal van deze veelzijdige heilige door de eeuwen heen. Met op zaterdag een rondleiding over Sint en Santa. Ontdek wat Sinterklaas te maken heeft met de Kerstman! Zie www.sintnicolaasopbezoek.nl.

Openingstijden tijdens de kerstvakantie:
dinsdag - vrijdag: 10.00-17.00 uur
zaterdag, zondag én eerste en tweede kerstdag: 11.00-17.00 uur
maandag 21 en 28 december: extra open van 11.00-17.00 uur
31 december: 10.00-13.00 uur
1 januari gesloten

Museum Catharijneconvent, Lange Nieuwstraat 38, Utrecht.
www.catharijneconvent.nl

NOOT VOOR DE REDACTIE -