CNV Onderwijs

17 december 2009

Verslag van de 10e ledenvergadering van de Werkgroep Anders Actieven van CNV Onderwijs op woensdag 11 november 2009 in het gebouw van CNV Onderwijs te Utrecht.

Categorie: Verenigingsnieuws Anders Actieven, Verenigingsinfo Anders Actieven

Verslag van de 10e ledenvergadering van de werkgroep Anders Actieven van CNV Onderwijs op woensdag 11 november 2009 in het gebouw van CNV Onderwijs te Utrecht.

Welkomstwoord en overweging

Onze voorzitter Henny Verlaan heet alle aanwezigen van harte welkom. Bericht van verhindering is binnengekomen van Christel Hermans , beleidsmedewerker van CNV Onderwijs en van de Sector Basisonderwijs. Uit het boekje " Overdenkingen" van de hand van Leen LaRivière leest hij een gedeelte onder de titel "Solidariteit en ouderen". In zijn welkomstwoord noemt de voorzitter dat uit een vorig jaar gehouden enquete bleek dat leden voorkeur hebben voor het houden van de ontmoetingsdag in een meer centrale lokatie. We hebben als bestuur gekozen voor het gebouw van CNV Onderwijs. Ook financiële overwegingen spelen hierbij een rol. We hopen dat het hier vandaag zal bevallen. In het afgelopen jaar heeft de vernieuwing van de structuur van de bond onze aandacht gevraagd. Dit zal ook het komende jaar het geval zijn. De plannen van de regering om de AOW-gerechtigde leeftijd te verhogen hebben consequenties voor uitkeringsgerechtigden. Ook dit heeft onze aandacht. Bij de totstandkoming van de CAO Primair Onderwijs zijn wel verbeteringen in de beloningsstructuur afgesproken, maar blijkt geen ruimte voor een generieke salarisverhoging. Daardoor brengt dit geen verhoging van de uitkeringen met zich mee.De voorzitter vraagt hierop via het internet te reageren.

Huishoudelijk gedeelte van de jaarvergadering.


1. Mededelingen. Er zijn geen bijzondere mededelingen.


2. Verslag vorige vergadering.Het verslag wordt met enkele tekstuele wijzigingen vastgesteld.


3. Jaarverslag 2008.Vanuit de vergadering wordt voorgesteld een artikel in het Schooljournaal te plaatsen over doelgroep en doelstelling van de werkgroep Anders Actieven. Het verslag wordt ongewijzigd vastgesteld.


4. Financieel verslag 2008. Mevr. Meesters rapporteert als lid van de kascontrolecommissie, waarvan ook mevr. van Velzen deel uit maakt. De commissie heeft de boeken gecontroleerd en in orde bevonden. De penningmeester wordt onder dank gedechargeerd. Ook de kascontrolecommissie wordt bedankt voor haar werkzaamheden.Beide leden zijn bereid nog een jaar zitting te nemen in de kascontrolecommissie. In verband met de vernieuwing van de verengingsstructuur is er geen begroting 2010.


5. Vertrek/herverkiezing bestuursleden.Volgens rooster zijn aftredend: Bert Broens, Hieke van der Werff, Bouke Postma en Herman van Schagen. Alleen Mw. van der Werff is herkiesbaar. Zij wordt door de vergadering herkozen. Dhr. Broens treedt af in verband met het bereiken van de 65-jarige leeftijd. Hij heeft de afgelopen jaren als secretaris gefungeerd. De voorzitter bedankt hem voor de vele werkzaamheden en overhandigt hem een blijk van waardering. Bouke Postma en Herman van Schagen blijven tot de volgende jaarvergadering deel uitmaken van het bestuur. De voorzitter doet een oproep voor nieuwe bestuursleden. Enkele mensen geven aan interesse te hebben. Aanmelden s.v.p. via onze secretaris René Ebben. (ook graag als u uw interesse al kenbaar hebt gemaakt)


6. Rondvraag. Anders Actieve leden van CNV Onderwijs zijn per email uitgenodigd, voor zover het emailadres bekend is. Gevraagd wordt hoe bekend is dat een lid anders actief is. Dit is telefonisch of per email door het desbetreffende lid gemeld bij de ledenadministratie.

Lezing Willem Jelle Berg: "Sociale (on)zekerheid, de actualiteit".

Willem Jelle is lid van het Dagelijks Bestuur van CNV Onderwijs. Hij bespreekt in zijn lezing de gevolgen van de financiële crisis voor de uitkeringen en pensioenen en het standpunt van CNV Onderwijs in verband hiermee. Ook de gevolgen voor uitkeringen en pensioenen van de plannen van de regering om de aow-gerechtigde leeftijd te verhogen naar 67 jaar komen aan de orde. Tot slot bespreekt hij de ontwikkeling in de kosten van de zorg. (De volledige presentatie staat op www.cnvo.nl/andersactieven )

Aperitief.

Onder het genot van een drankje hebben we de gelegenheid met elkaar in gesprek te komen.

Lunch.

Themagedeelte.

Er worden drie workshops gehouden.


1. Workshop " Werkloos vanuit het onderwijs, hoe zit dat met mijn uitkering, re-integratie en mogelijke ontheffing sollicitatieplicht", door Aleid te Voortwis. (De volledige presentatie staat op www.cnvo.nl/andersactieven )


2. Chi Neng Qigong, door Astrid de Cock. Door eenvoudige vloeiende bewegingen train je levensenergie in je lichaam, waardoor je lichamelijk en emotioneel in balans komt en meer energie krijgt.


3. Lotgenotencontact, onde leiding van Karin Frugte.

Ook is gedurende de dag het rechtspositionele spreekuur gehouden door Ton Tetteroo, juridisch medewerker van CNV Onderwijs, waarvan intensief gebruik is gemaakt.

Afsluiting.

De voorzitter bedankt de inleiders van de workshops en biedt hen namens de vergadering een blijk van waardering aan. Vervolgens bedankt hij iedereen voor zijn/haar aanwezigheid , wenst iedereen een goede reis huiswaarts en sluit de 10^e jaarvergadering van de werkgroep Anders Actieven.

Utrecht, 11 november 2009

Hattem, 26 november 2009

Notulist: Harm Sleurink

Utrecht, 11 december 2009

Voorlopig vastgesteld door het Bestuur van de Werkgroep Anders Actieven

Voorzitter: Henny Verlaan Secretaris: René Ebben


---