Ingezonden persbericht

Media Markt en Saturn integreren ICEcat in hun Product Information System

Utrecht (NL) /Ingolstadt (DE), December 18, 2009: De Media-Saturn Group integreert de product content van ICEcat, een onafhankelijke wereldwijde uitgever van productcatalogi, in haar Product Information Management (PIM) systeem.
Door ICEcat te integreren in haar PIM systeem, heeft de Media-Saturn Group automatisch toegang tot 700.000 product data-sheets van meer dan 4000 merken ten behoeve van haar cross-mediale uitingen, zoals webshops. Verder, zal ICEcat zorg dragen voor de volledige afdekking van geselecteerde IT-, consumentenelektronica- en Telecom-categorieen. ICEcat levert een open systeem aan Media-Saturns leveranciers, waarin zij productinformatie just in time kunnen toevoegen. Dit schept kansen voor deze leveranciers om te investeren in de kwaliteit van hun productinformatie opdat de klanten van Media Markt en Saturn de best mogelijke koopinformatie ter beschikking krijgen.
Op dit moment wordt ICEcat reeds gesponsord door meer dan 200 serieuze merken (zie de lijst Open ICEcat sponsoren: http://www.openicecat.com/nl/menu/partners/index.htm). Samenwerken met ICEcat reduceert de ecommercekosten in het verkoopkanaal, wat in de huidige tijd van economisch herstel extra belangrijk is. Tevens helpt ICEcat resellers om hun klanten beter te informeren over producten en compatibele opties. In een gezamenlijke inspanning met de Media-Saturn Group, worden belangrijke fabrikanten die nog niet meelopen in het Open ICEcat kwaliteitsproces benaderd om alsnog mee te doen. Martijn Hoogeveen, CEO of ICEcat voegt hieraan toe: "Open ICEcat is een kanaalstandaard geworden in slechts vier jaar tijd, aangezien de meeste fabrikanten snel de voordelen begrijpen voor hun kanaalpartners: betere productinfo, lagere transactiekosten, en meer online zichtbaarheid van producten wat tot meer verkoop leidt. Voor Media Markt en Saturn betekent dit dat de service-orientatie richting klanten versterkt kan worden.

Over Media Saturn Holding
Met een netto-omzet van 19 miljard euro en meer dan 60.000 personeelsleden in 2008, zijnMedia Markt en Saturn de Nummer Één consumer electronics retailer in Europa. Het succes van deze twee retailmerken, die beiden onder de Media-Saturn-Holding GmbH vallen, is gebaseerd op de unieke selectie van laaggeprijsde merkproducten, professioneel personeel, excellente dienstverlening, een onderscheidende aanwezigheid als adverteerder en een gedecentraliseerde organisatiestructuur. Elke store manager directeur is tevens aandeelhouder in zijn eigen winkel en voelt zich dus nauw verbonden met de aangeboden selectie producten, de prijsstelling, het personeel en de marketing.
De Media Markt en Saturn merken worden onfhankelijk van elkaar gemanaged en zijn in concurrentie met elkaar. De Media-Saturn Corporate Group, waar METRO AG een meerderheidsaandeel in heeft, exploiteert momenteel meer dan 800 winkels in 16 European landen.

Over ICEcat NV
ICEcat NV is een onafhankelijke wereldwijde uitgever van productinformatie, en onderdeel van de iMerge BV ecommercegroep. Op dit moment zijn er meer dan ICEcat 650.000 product data-sheets van meer dan 4000 merken uitgebreid beschreven in 26 wereldtalen. De data-sheets worden wereldwijd in bijna 8000 ecommerce sites toegepast: webshops, ERP-systemen, vergelijkingssites, inkoopsystemen en andere toepassingen. NOOT: het aantal aangesloten ecommerce sites is met 15,8% gegroeid in het derde kwartaal 2009, vergeleken met het voorgaande kwartaal (van 6839). Open ICEcat is een dienst op basis van de Open Content License Agreement (OPL), waaronder productinformatie van 200 topmerken gratis gedistribueerd wordt (zie: http://www.openicecat.com/menu/partners/index.htm).



Ingezonden persbericht