Politie Zeeland

Politieberichten Zeeland 17 december 2009

Z-3665-2009 Kapotte koplamp?
In de nacht van maandag op dinsdag controleerden agenten van de Zeeuwse politie een personenauto op het Kerkhofpad in Vogelwaarde.
De auto werd aan de kant gezet door de agenten, omdat deze een kapotte koplamp had. Toen de agenten de bestuurder aanspraken, zagen zij dat geen van de 6 inzittenden een gordel droeg en roken zij een henneplucht in de auto. De agenten stelden een onderzoek in en troffen kleding aan die naar hennep rook. Ook troffen zij een groot geldbedrag aan.

Op grond van de vreemdelingenwet zijn alle 6 de inzittenden van de auto aangehouden, op 2 personen na kon niemand zich legitimeren. Alle zes waren mannen. Eén van 23 uit Asperen, één van 36 uit Giessenburg, één van 19, één van 27, één van 24 en één van 26. De laatste vier bekenden dat zij illegaal in Nederland verbleven.

Uit een onderzoek dat de politie eerder gedaan had, was bekend geworden dat er zich, in de buurt van waar de auto aan de kant was gezet, in een woning mogelijk een hennepkwekerij zou bevinden.

Voornoemde feiten waren voldoende aanleiding om deze woning binnen te treden. In de woning werden dinsdagmorgen omstreeks 10.00 uur, in vier kamers, in werking zijnde hennepkwekerijen aangetroffen met in totaal 814 planten. Er waren nog vier personen aan het werk in de kwekerij. Deze vier zijn ook aangehouden. Dit betroffen ook allemaal mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Deze mannen waren 25, 28, 17 en 29 jaar oud. De stroom voor de kwekerijen werd buiten de meter om afgenomen.

Alle verdachten zijn, na hun aanhouding, in verzekering gesteld en ingesloten in een politiecel in het huis van bewaring. Ze worden nog verder gehoord over de zaak.

In de woning zijn waardepapieren en een computer in beslag genomen. Het onderzoek wordt verder voortgezet door de Zeeuwse politie.

Z-3666-2009 Woninginbraak in Clinge
Woensdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Kennedylaan in Clinge.
De dader(s) is/zijn tussen 16.30 en 19.30 uur de woning binnengekomen door een deur te forceren. Uit de woning zijn sieraden en een computer weggenomen. De Zeeuwse politie is vandaag begonnen met een buurtonderzoek, maar tot nu toe zijn daar nog geen bijzonderheden uit voortgekomen.