Gemeente Vlieland

Nieuwe burgemeester Vlieland


De gemeenteraad van Vlieland heeft vandaag unaniem de heer Y.J. (Yorick) Haan (1974) voorgedragen als nieuwe burgemeester van Vlieland. De voordracht van de huidige wethouder van Schiedam wordt aangeboden aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming is pas definitief als het Koninklijk Besluit getekend is.

De heer Haan (Progressief Schiedam) is sinds 2006 wethouder van Schiedam. De vertrouwenscommissie is zeer verheugd met de voordracht van deze ambitieuze wethouder als nieuwe burgemeester van Vlieland. Volgens de commissie is de heer Haan een ervaren bestuurder met daadkracht. Hij is authentiek en staat als bestuurder midden in de samenleving.

De heer Haan is zijn politieke loopbaan gestart in 1996 als lid van de deelgemeenteraad van IJsselmonde-Rotterdam namens de SP. In maart 1998 trad hij toe tot de fractie van de SP in de gemeenteraad van Schiedam (vanaf 1999 als fractievoorzitter) en vanaf 2006 als wethouder. In 2009 is de heer Haan uit de SP getreden en heeft hij samen met anderen de lokale partij Progressief Schiedam opgericht. Thans maakt hij namens die partij deel uit van het college.

De nieuwe burgemeester volgt burgemeester Schadd-de Boer op die na het vertrek van burgemeester Galama het burgemeesterschap op Vlieland tijdelijk heeft waargenomen.

Volgens planning wordt de nieuwe burgemeester nog voor de gemeenteraadsverkiezingen (3 maart 2010) in februari 2010 door de gemeenteraad geïnstalleerd.