Ingezonden persbericht

VVD Rotterdam: Veiligheid prioriteit nummer 1 voor burgemeester!

Rotterdam, 17 december: De Rotterdamse VVD-fractie vindt dat het veiligheidsbeleid in Rotterdam absoluut prioriteit nummer 1 van burgemeester Aboutaleb moest zijn. Fractievoorzitter Jeannette Baljeu: "Kan de burgemeester ons als burgers een veilig gevoel geven? Kunnen de Rotterdammers rustig gaan slapen en kunnen ze er zeker van zijn dat burgemeester Aboutaleb dat niet ook doet, maar echt veilig over ze waakt?"

De VVD Rotterdam heeft veiligheid altijd als topprioriteit in het gemeentelijk beleid gezien. De wettelijk toebedeelde taken van een burgemeester, het vormgeven van het veiligheidsbeleid en het leiding geven aan de veiligheidsdiensten, zijn daarbij van groot belang.

Baljeu: "De burgemeester moest het vertrouwen terugwinnen in het adequaat leidinggeven op veiligheidsgebied. Hij moet er bovenop zitten, meteen willen weten wat er aan de hand is en niet verder slapen als er zich een noodsituatie voordoet. De VVD wil dat de burgemeester nu écht leiderschap toont en topprioriteit gaat geven aan veiligheid!"

De VVD heeft na een lang debat voldoende vertrouwen dat de burgemeester van de crisis in Hoek van Holland en het COT-rapport geleerd heeft.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeannette Baljeu 06 47 46 48 72 of het fractiesecretariaat van de VVD Rotterdam 010 267 25 46.



Ingezonden persbericht