Ingezonden persbericht


PERSBERICHT-
Attractie van nationale allure op 17 december officieel open

Guus Hiddink opent de Voetbal Experience

Na jaren van voorbereiding is het zover: de Voetbal Experience opent in Middelburg haar deuren voor het publiek. Deze thema-attractie over voetbal is de enige nieuwe Nederlandse attractie van formaat die dit jaar in gebruik genomen wordt. Guus Hiddink verricht de officiële opening op donderdag 17 december om 11:00 uur. Naast Guus Hiddink leveren, onder voorzitterschap van Erica Terpstra, onder andere Henk Kesler en Freek de Jonge hun bijdrage aan de opening. Aansluitend vindt een groots opgezet sportcongres plaats.

De bedenkers van de Voetbal Experience zijn Hugo Borst, Matty Verkamman, Jaap de Groot en Johan Derksen. De Voetbal Experience is dé plek waar je de belangrijkste bijzaak in het leven kunt zien, horen, voelen, meemaken en vooral spelen. Daarnaast maak je als bezoeker kennis met de belangrijkste schatten uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Of je nu voetballiefhebber bent of niet: er is op 3.000 vierkante meter vloeroppervlak meer dan genoeg te beleven.

200.000 bezoekers per jaar

Het aanvankelijke idee van de initiatiefnemers voor 'een nationaal voetbalmuseum' groeide uit tot een nationale thema-attractie die mikt op 200.000 bezoekers per jaar uit binnen- en buitenland.

Zeven dagen per week open

Bezoekers kunnen vanaf 18 december zeven dagen per week terecht in de Voetbal Experience, van 10:00 tot 19:00 uur. De thema-attractie is te vinden op het splinternieuwe Zep Middelburg. De Voetbal Experience is in handen van Zeeland Attracties, dat ruime ervaring heeft met de exploitatie van publieksattracties, waaronder Het Arsenaal (Vlissingen), Mini Mundi (Middelburg) en Speelcircus Bambini (Vlissingen). DST Experience Communicatie (Baarn) tekende voor concept, ontwerp en realisatie.

Sportcongres

Na de officiële opening vindt van 13:00 tot 17:30 uur een sportcongres plaats in de Abdij in Middelburg. Onder voorzitterschap van Mart Smeets discussiëren spelers uit het betaald voetbal en topsport over voetbalzaken in Nederland. Het is de eerste keer dat een sportcongres van dergelijk formaat plaatsvindt in de Zeeuwse hoofdstad. Voor dit congres zijn nog kaarten beschikbaar.

-EINDE PERSBERICHT -


Noot voor redacties
Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht