Ingezonden persbericht


P e r s b e r i c h t

Swingende Kerst met Rita Reys en Trijntje Oosterhuis

Amsterdam, 3 december 2009 - Donderdag 17 december 2009 staat de Grote Zaal van het Concertgebouw in het teken van het traditionele Jazz kerstconcert van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw onder leiding van Henk Meutgeert. Vocale gasten zijn Rita Reys en Trijntje Oosterhuis, die hiermee voor het eerst samen het podium van het Concertgebouw delen. Samen met het JOC brengen de jazzdiva's een avondvullend programma waarin naast jazzy kerstklassiekers songs klinken uit het 'American Songbook'. Trijntje Oosterhuis zal daarnaast ook repertoire van Burt Bacharach, Aretha Franklin en Stevie Wonder zingen.

Rita Reys, Europe's first lady of jazz, is geen onbekende van het Jazz Orchestra van het Concertgebouw. In 2008 gaf ze met het orkest nog een concert tijdens het North Sea Jazz Festival. Ook Trijntje Oosterhuis heeft al vaker met het JOC samengewerkt.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw bestaat uit een aantal van de beste Nederlandse jazzsolisten en geldt vanaf de oprichting als een van de meest spraakmakende Europese jazzorkesten. Sinds pianist en arrangeur Henk Meutgeert in 1996 het initiatief nam om een big band op te richten naar Amerikaans voorbeeld is het gezelschap snel gegroeid tot een niet meer weg te denken element in de jazzscène. Sinds 1999 is het orkest de vaste bespeler van het Concertgebouw. Het orkest geeft sindsdien jaarlijks een kerstconcert met bijzondere gasten.

donderdag 17 december 2009 Grote Zaal · 20.15 uur
Jazz kerstconcert
Jazz Orchestra of the Concertgebouw
Henk Meutgeert dirigent
Rita Reys vocals
Trijntje Oosterhuis vocals