Gemeente Lopik

Tweede vaccinatieronde Mexicaanse griep

De GGD Midden-Nederland nodigt ouders van kinderen van 6 maanden tot en met 4 jaar en huisgenoten van baby's tot 6 maanden uit om op donderdag 17 december 2009 te komen naar Sporthal Het Heem, Heemradenlaan 36 te IJsselstein voor hun tweede vaccinatie. Indien mensen zijn uitgeweken naar een andere datum of locatie tijdens de eerste vaccinatieronde moeten zij er zelf rekening mee houden dat er 21 dagen tussen de twee vaccinaties moeten zitten. Op www.ggdmn.nl staat het oproepschema vermeld.

Parkeermogelijkheden

Bij Sporthal Het Heem is te weinig parkeerruimte. Om te voorkomen dat ouders veel tijd kwijt zijn met aan- en afrijden en het zoeken van een parkeerplaats, worden zij verzocht te parkeren op parkeerplaatsen die met speciale borden zijn aangegeven. De gemeente laat daar vandaan gratis busjes rijden naar de priklocatie en weer terug.

Belangrijk voor ouders/verzorgers en huisgenoten:
* Alle locaties zijn geopend van 08.00 uur tot 18.30 uur.
* Neem de tweede oproepkaart(en) mee naar de vaccinatielocatie. Bent u deze kaart(en) kwijt, meldt u zich dan bij de informatiebalie op de vaccinatielocatie.

* Baby's tot 1 jaar worden in een been gevaccineerd. Kinderen vanaf
1 jaar krijgen de vaccinatie in een arm. Het is handig om met de kleding van de kinderen hiermee rekening te houden en eventueel een handdoek mee te nemen om uw kind op het aankleedkussen aan en uit te kleden.

* Er wordt niet gevaccineerd als u of uw kind 38 graden koorts of hoger heeft of al eerder door de huisarts is gevaccineerd.

Meer informatie
Voor meer informatie over de vaccinatie en de Mexicaanse griep: www.grieppandemie.nl of bel naar het gratis landelijk nummer van Postbus 51: 0800-1100. Informatie over de vaccinaties door de GGD Midden-Nederland staat op: www.ggdmn.nl. Mailen of bellen kan ook via griep@ggdmn.nl of 030-6086086 (op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur).