Gemeente Bladel


Gemeente Bladel plant Fladderiep

10 december 2009,

Cadeau van landschapsambassadeurs
Gemeente Bladel plant Fladderiep

Op donderdag 17 december om 13.00 uur plant wethouder Harry Goossens een Fladderiep op de hoek van de Ir. Mettropweg en de Westelbeersedijk te Hoogeloon. De gemeente heeft de boom cadeau gekregen bij de installatie van de landschapsambassadeurs eerder dit jaar.

Landschapsambassadeurs
De landschapsambassadeurs zijn een initiatief van de Brabantse Milieu Federatie en Streekhuis Kempenland. De landschapsambassadeurs stimuleren en initiëren landschapsprojecten in Kempenland. Ook streven zij ernaar landschapsdoelen meer te integreren in lopende (reconstructie)projecten. Bij hun installatie op 19 juli jl. hebben de landschapsambassadeurs alle gemeenten in Kempenland een Fladderiep geschonken. De gemeente Bladel is de eerste gemeente die de Fladderiep nu gaat planten.

De Fladderiep
De Fladderiep komt steeds minder voor. Met het planten van deze boom draagt de gemeente Bladel bij aan de biodiversiteit in Kempenland. De Fladderiep is karakteristiek voor de Kempen en niet gevoelig voor de iepenziekte. De boom staat hiermee symbool voor duurzaamheid en de toekomst.

Vitaal, mooi en schoon Brabants platteland
Het planten van de Fladderiep maakt onderdeel uit van de herinrichting van het platteland, ook wel reconstructie genoemd. Op tal van plaatsen komen nieuwe natuurgebieden tot stand, krijgen rivieren de ruimte, blijven dorpen leefbaar en kan landbouw zich ontwikkelen op duurzame locaties. Samen dragen alle projecten bij aan een vitaal, mooi en schoon platteland voor alle inwoners en recreanten. Aan de uitvoering werken overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren mee, onder regie van de provincie Noord-Brabant. In deze regio zijn zij verenigd in het Streekhuis Kempenland.