Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
15 december 2009


--Persbericht-

Zwolle 17 december feestelijk "opgeleverd"

Op donderdag 17 december wordt Zwolle om 14.30 uur "opgeleverd". Dat gebeurt op een feestelijke manier bij de St. Ludgerusschool aan de Meddoseweg. Samen met de leerlingen verricht wethouder Marieke Frank de openingshandeling.

De reconstructie van diverse wegen in en rond Zwolle was noodzakelijk. Bij de herindeling in 2005 kwam Zwolle vanuit de toenmalige gemeente Eibergen over naar Oost Gelre. De plannen voor het opknappen van Zwolle gingen mee, maar moesten wel herschreven worden op de maat van de nieuwe gemeente Oost Gelre. Dat leverde een vertraging op, maar die vertraging had ook voordelen.

Goed overleg
Er werd een combinatie gemaakt met de investeringen voor afkoppeling van vuil- en regenwater. Daardoor konden in overleg met bijvoorbeeld de belangenorganisatie Zwolse Contactgroep, de school en verkeersouders extra maatregelen worden uitgevoerd op meer wegen. Maatregelen die niet alleen het dorpsbeeld verfraaien, maar vooral ook de verkeersveiligheid dienen. Het heeft dus wat langer geduurd, maar het resultaat is er naar. En dat is voldoende reden voor wat extra aandacht bij de oplevering.

Veilig van en naar school
In samenwerking met de Zwolse Contactgroep en de school is een leuk programma voorbereid voor de officiële opening. Het is niet verwonderlijk dat de opening juist daar plaats vindt. Eén van de belangrijke aandachtspunten bij de reconstructie is de verkeersveiligheid. Ter hoogte van de school zijn verkeersmaatregelen toegepast die er voor moeten zorgen dat de ruim 100 leerlingen veiliger van en naar school kunnen gaan. De indeling van de weg is overzichtelijk, zorgt voor meer aandacht en een lagere snelheid van auto's en er is meer plek voor voetgangers en fietsers gemaakt.

Stoere openingshandeling
De openingshandeling wordt letterlijk een hele krachttoer. De leerlingen zullen hun handen stevig uit de mouwen moeten steken om de weg weer vrij te maken van obstakels. Verder is het schoolplein gezellig ingericht en is Veilig Verkeer Nederland van de partij met een leuke activiteit voor de leerlingen. Inwoners van Zwolle en andere belangstellenden zijn natuurlijk van harte welkom om de openingshandeling bij te wonen, donderdag 17 december om 14.30 uur.