Lancering boek 'wat de huid fluistert'

17/12/2009 06:00

vzw Pinocchio

Perstekst lancering boek 'wat de huid fluistert'

17 - 19 december 2009 - opening nieuwe brandwondencentrum in Neder-over-Heembeek

De vzw Pinocchio is een nationale organisatie die zich inzet voor kinderen met brandwonden. Hun waaier aan activiteiten strekt zich uit van preventie tot nazorg.

De vzw Pinocchio wil het brede publiek sensibiliseren en het -nog steeds actuele- taboe rond brandwonden doorbreken. Dit gebeurt aan de hand van preventielessen en infostanden.

Daarnaast helpen ze kinderen en jongeren met brandwonden zo concreet mogelijk, bijvoorbeed bij het betalen van de vaak hoog oplopende verzorgingskosten. Ze organiseren ook allerhande activiteiten om het genezingsproces te versnellen en te helpen bij het aanvaarden van de littekens. Dit kan een bezoek van een ziekenhuisclown zijn of een Sinterklaasfeest, maar jaarlijks zijn er ook kuurkampen en specifieke weekends.

Vanaf 20 december kan je in de betere boekhandel het boek 'Wat de huid fluistert' kopen. Het vertelt de persoonlijke en vaak aangrijpende ervaringen van kinderen met brandwonden en van mensen uit hun omgeving. Ouders, artsen, verpleegkundigen en psychologen doen hun verhaal. De verschillende medische stappen komen aan bod, maar er is ook veel aandacht voor emoties en persoonlijke ervaringen. De gevoelens van de slachtoffers, de machteloosheid van hun entourage, de gedeelde vreugde wanneer het beter gaat.

'Wat de huid fluistert' schetst een duidelijk beeld van het leven van kinderen met brandwonden, zowel op psychisch als fysisch vlak. Daarnaast krijg je ook een goed overzicht van wat de vzw Pinocchio zoal doet.

Het eerste exemplaar wordt op donderdag 17 december 2010 aan Prinses Astrid overhandigd.

Het boek zal te koop zijn voor 16,95 euro. Je kan het ook bestellen door het bedrag te storten op het rekeningnummer 068-2245093-55 van de vzw Pinocchio. Na ontvangst van je betaling, ontvang je het boek binnen de 10 werkdagen per post.

Vandaag kan je het boek 'Wat de huid fluistert' in avant-première verkrijgen voor 15 euro, aan de infostand van de vzw Pinocchio.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel