Lilly doneert 3000 Euro aan Life for a Child

17/12/2009 08:30

Eli Lilly Nederland BV

In plaats van het versturen van kerstkaarten geeft Lilly een financiële steun aan het wereldwijde project "leven voor een kind met diabetes"

HOUTEN, 17 december 2009 - Het wordt inmiddels een traditie bij Lilly Nederland want ook dit jaar weer sponsort het farmaceutisch bedrijf een goed doel in het kader van haar kerstactie. In plaats van het versturen van kerstkaarten besteedt Lilly het uitgespaarde bedrag á 3000 euro aan een project dat past bij haar activiteiten en aandachtsgebieden. Dit jaar is gekozen voor het wereldwijde project Life for a Child with Diabetes, een project van de Internationale Diabetes Federatie. Via de Diabetes Vereniging Nederland (DVN) wordt de donatie verzorgd.

Managing Director Andrew Oxtoby van Lilly Nederland licht toe: "Er is geen groep patiënten met wie Lilly een diepere band heeft dan mensen met diabetes. Het vormt de basis voor ons moderne bedrijf en blijft ons met hart en ziel raken. Onze toewijding aan diabeteszorg kent vele vormen. Het betekent dat wij diverse inspanningen voor patiënten ondersteunen en samen werken met organisaties zoals het Diabetes Fonds en de Diabetes Vereniging Nederland om mensen met diabetes te bereiken en de algemene kennis bij het grote publiek over deze ziekte en zijn verwoestende complicaties te vergroten. Wij vatten diabetes persoonlijk op, en dat geldt minstens zo letterlijk voor het Life for a Child programma".

Het Life for a Child diabetes programma ('Leven voor een kind met diabetes') is een project van de Internationale Diabetes Federatie. Het project ondersteunt de zorg voor meer dan 1200 kinderen in meer dan 19 landen over de hele wereld. Het programma komt tegemoet aan de noodzakelijke behoeften van de kinderen (insuline, spuiten, controle en voorlichting), bouwt aan lokale huisvesting en lobbyt bij de overheden voor langdurige oplossingen. In Nederland zamelt ondermeer de Diabetes Vereniging Nederland (DVN) fondsen in voor het wereldwijde Life for a Child programma. Tweemaal per jaar geeft Life for a Child een update rond haar projecten uit. Deze is te vinden via www.lifeforachild.idf.org.

EINDE PERSBERICHT

Over Eli Lilly en Company

Lilly, een toonaangevend innovatief farmaceutisch bedrijf, werkt continue aan de ontwikkeling van geneesmiddelen van de hoogste kwaliteit om langer, gezonder en actiever te leven. Dit gebeurt door middel van eigen onderzoek in de wereldwijde laboratoria en samenwerking met vooraanstaande wetenschappelijke organisaties. Lilly voorziet in antwoorden - door middel van geneesmiddelen en kennisoverdracht - op vragen over kwaliteit van leven en over genezing en biedt oplossingen voor medische problemen. Het hoofdkantoor van het bedrijf staat in

Indianapolis, Indiana, VS. Website www.lilly.com. Website Lilly Nederland: www.lilly.nl.