Ingezonden persbericht


F5 breidt ARX-portfolio uit met ARX2000
Nieuwe oplossing richt zich op middelgrote tot grote storageomgevingen

Schiphol-Rijk, 17 december 2009 â¤* F5 Networks breidt zijn ARX-productfamilie van virtualisatieoplossingen uit met de F5 ARX2000. Dit nieuwe hardwareplatform is speciaal gericht op middelgrote en grote storageomgevingen. Klanten kunnen met de ARX2000 sneller inspelen op snelle datagroei. Zij kunnen tegelijkertijd de kosten en complexiteit van hun datamanagement reduceren.

F5 lanceert tevens een nieuwe versie van zijn Data Management Operating System. Deze zorgt voor bredere ondersteuning van de ARX-oplossingen in Microsoft/CIFS-storageomgevingen. Daarnaast biedt de nieuwe versie meer schaalbaarheid voor Tier 2-deduplicatieplatforms. Ook kondigt F5 een nieuwe versie aan van zijn F5 Data Manager-softwaremanagementtool.

Net als de andere ARX-oplossingen voorziet de ARX2000 in intelligente bestandsvirtualisatie in storageomgevingen. Dit reduceert de complexiteit. Door virtualisatie is er geen sprake meer van statische mapping tussen client en opslagbronnen. Data kan daardoor makkelijk bewegen tussen bronnen zonder dat de applicaties beïnvloed worden of dat gebruikers hier iets van merken. De ARX2000 biedt daarnaast op beleid gebaseerd beheer voor het vereenvoudigen en automatiseren van datamanagementtaken. Voorbeelden zijn datamigratie, storage-tiering en capaciteitsbepaling. Hierdoor kunnen bedrijven hun kosten drastisch verlagen en de efficiency sterk vergroten.

De ARX-productfamilie omvat naast de nieuwe ARX2000 de ARX500 en de ARX1000 voor resp. kleine en middelgrote omgevingen, en de ARX4000 voor grote omgevingen.

'Datagroei is een kwestie die elke organisatie, groot of klein, raakt. IT-organisaties zoeken naar manieren om de operationele en financiële druk van bestandsbeheer te verminderen', zegt Nigel Burmeister, Director of Product Markering Data Solutions bij F5. 'De ARX-productfamilie is een bewezen oplossing die het beheren van bestandsdata vergemakkelijkt, ongeacht hoe snel de datagroei is. Met de toevoeging van de ARX2000 aan de productfamilie bieden we de juiste oplossing voor elke storageomgeving.'

De ARX2000 en versie 5.1 van het Data Management Operating System en Data Manager versie 2.6 zijn per direct beschikbaar.

Over F5 Networks
F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking (ADN). Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. De flexibele F5-architectuur stelt organisaties in staat te innoveren op basis van informatie uit communities. Op deze manier kunnen organisaties hun IT-flexibiliteit verbeteren en op dynamische wijze diensten met een toegevoegde waarde aanbieden. Het is de visie van F5 om de levering van data en applicaties te combineren. Met deze combinatie profiteren klanten van een buitengewoon uitgebreide keuze hoe ze hun ADN-oplossingen inzetten. Dit opent voor hen een wereld van beheermogelijkheden voor applicaties, servers, storage en netwerkbronnen waarmee organisaties in staat zijn hun application delivery te stroomlijnen en kosten te besparen. Multinationals, wereldwijde organisaties, service- en cloud-providers, en leveranciers van Web 2.0-content vertrouwen op F5 om zakelijke successen te behalen. Voor meer informatie: www.F5.com.