Openbaar Ministerie

Medewerkers politie beboet na Tv-uitzending

17 december 2009 - Bureau Verkeershandhaving OM

Naar aanleiding van een uitzending van Peter R. de Vries heeft een zestal politiemensen boetes gekregen. De politie heeft daarnaast een disciplinair traject ingezet.

Naar aanleiding van een uitzending van Peter R. de Vries heeft een zestal politiemensen boetes gekregen. De politie heeft daarnaast een disciplinair traject ingezet.In de uitzending van 1 november 2009 besteedde Peter R. de Vries aandacht aan een zestal politiemedewerkers die na het houden van een radarcontrole zelf de snelheidslimieten flink overschreden. Het Openbaar Ministerie (OM) is tot de conclusie gekomen dat voor de overtredingen boetes opgelegd kunnen worden. De politie heeft de boetes opgelegd conform de bestaande richtlijnen voor snelheid. Vijf van de zes medewerkers zijn werkzaam bij het KLPD, één is in dienst van het verkeershandhavingsteam in Midden West Brabant.

Zoals ook in de Tv-uitzending is gemeld, neemt het OM de overtredingen hoog op. De gemaakte snelheidsovertredingen zijn onaanvaardbaar. De politie stelt alles in het werk om herhaling te voorkomen.