Koninklijke BAM Groep

Persbericht

Koninklijke BAM Groep nv

BAM Nuttall verwerft in combinatie omvangrijk contract metrostation Londen

Bunnik, 17 december 2009 - BAM Nuttall Ltd (de Britse infrabouwer van Koninklijke BAM Groep nv) heeft in combinatie met Taylor Woodrow (deel uitmakend van VINCI Construction UK) opdracht verworven voor de renovatie en uitbreiding van het Londense metrostation Tottenham Court Road. De contractwaarde bedraagt ongeveer ¤ 250 miljoen, waarvan de helft voor BAM. Opdrachtgever is Transport for London (TfL).

Het metrostation Tottenham Court Road maakt deel uit van de Central Line en Northern Line en ligt onder de kruising van Oxford Street en Tottenham Court Road, in het hart van Londen. Jaarlijks stappen meer dan dertig miljoen passagiers op dit station in en uit de metro. Het station zal worden vergroot om de capaciteit te verdubbelen. Nieuwe entrees tot het station, modernisering van de looproutes en platforms en nieuwe doorgangen zullen leiden tot een grotere doorstroming. Extra roltrappen en vijf liften maken naast de huidige trappartijen alle delen van het station toegankelijk. Het contract omvat tevens de bouw van nieuwe personeelsruimten onder Charing Cross Road, alsmede van kaartverkoopruimte voor de toekomstige Crossrail-treinverbinding.

Bovengronds zal de bouwcombinatie verbeterde faciliteiten realiseren voor voetgangers, fietsers, buspassagiers en andere weggebruikers. Ook de herinrichting van een plein aan St Giles Road voor de 117 meter hoge kantoortoren Centre Point maakt deel uit van het contract.

De bouwwerkzaamheden zullen naar verwachting begin 2010 van start gaan en ruim zes jaar duren. De bouwcombinatie verwacht het project najaar 2016 te voltooien.



Koninklijke BAM Groep