Ingezonden persbericht


Nederlanders ergeren zich dood tijdens feestdagen
Hekel aan drukke supermarkten, nepaanbiedingen en baalcadeaus

Emmeloord, 17 december 2009 - Is kerst een tijd van bezinning of een tijd van ergernis? Dat laatste, zo blijkt uit onderzoek van Marktplaats.nl. Rijen en drukte in de supermarkt, gebrek aan sneeuw en verkeerde cadeaus: voor en tijdens de kerst zijn er volgens de ruim 800 respondenten genoeg redenen om te klagen.

Bijna 70 procent van de respondenten viert dit jaar kerst. Dat levert heel wat stress op, zo geeft bijna 40 procent aan. Bijna de helft vindt bovendien dat ze tijdens de feestdagen 'verplicht' gezellig moeten doen. Uit het onderzoek blijkt vooral dat Nederlanders zich flink ergeren tijdens de feestdagen.

Top 5 ergernissen


* Rijen en drukte in de supermarkt

* Speciale feestdagenaanbiedingen die helemaal geen aanbieding zijn
* Gebrek aan sneeuw

* Het ongegeneerd consumeren tijdens de feestdagen
* Ieder jaar dezelfde kerstfilms op tv

Baalcadeaus
Ook cadeaus kunnen in het verkeerde keelgat schieten. Kerstshoppers kunnen volgens de respondenten bepaalde cadeaus beter links laten liggen:


* Onpersoonlijke cadeau- of tegoedbonnen

* Een cadeau met een hint (stofzuiger, schuurmachine etc.)
* Cadeaus in de categorie lingerie, stropdas, sokken en zakdoeken

De meeste ongewenste cadeaus krijgen toch een plek in huis, zo geeft ruim 30 procent van de respondenten aan. Hetzelfde aantal mensen wordt liever niet meer aan het geschenk herinnerd en bergt de spullen op in een kast of op zolder. Een vijfde van de respondenten zien de baalcadeaus als een goede manier om geld te verdienen en zetten deze te koop op een handelsite.

Over Marktplaats.nl
Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag worden er meer dan 250.000 nieuwe advertenties op de website geplaatst, van kleding en verzamelobjecten tot auto's en diensten. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.Ingezonden persbericht