Persbericht

Digital Life kiest NAVTEQ®-kaartdata van Brazilië voor G31 PND

Hoge kwaliteit van data en uitstekende technische support maken NAVTEQ een slimme keuze voor Digital Life

Veldhoven - 17 december, 2009 - NAVTEQ, de toonaangevende aanbieder van digitale kaarten, verkeer- en locatiegegevens voor ingebouwde, draagbare, draadloze en zakelijke oplossingen, is door Digital Life, een in Brazilië gevestigde elektronicaleverancier, verkozen om de kaartdata te leveren voor de nieuwe G31 Digital Life PND die in november is gelanceerd. NAVTEQ's hoge kwaliteit kaartdata en uitgebreide klant- en technische ondersteuning waren, beslissende factoren voor Digital Life om te kiezen voor de NAVTEQ kaartdata van Brazilië. Het ondersteunt de Route 66 navigatie-applicatie die beschikbaar is op de G31 Digital Life PND.

Voordelen van de G31 Digital Life PND zijn het 3,5 inch LCD touchscreen, spraakbegeleiding en toegang tot verschillende multimedia toepassingen zoals video's, muziek, e-books en foto's. De G31 Digital Life PND maakt gebruik van de NAVTEQ-kaart van Brazilië en de navigatieapplicatie van Route 66 om gebruikers te voorzien van een rijbeleving gebaseerd op turn-by-turn begeleiding, uitgebreide Points of Interests en brede en uitgebreide stadsdekking. De NAVTEQ kaart van Brazilië bevat 1.259 steden verspreid over Brazilië en een lijst met 644.000 Points of Interest (POIs) zoals apotheken, banken en restaurants. Met de G31 kunnen gebruikers hun bestemming selecteren aan de hand van een adres of de POI lijst.

"We zijn verheugd samen te kunnen werken met zo'n gewaardeerd, lokaal bedrijf als Digital Life. Dit bevestigt de impact van hoge kwaliteit kaarten en inhoud op de overall navigatiebeleving van de klant", zegt Helder Azevedo, general director Latijns-Amerika bij NAVTEQ. "We kijken uit naar een relatie die voor beide partijen voordeel oplevert'.

"We weten dat NAVTEQ wordt erkend als een toonaangevende aanbieder van kaartdata. Het was echter hun manier van samenwerking met ons wat ons uiteindelijk overtuigde om voor hen te kiezen als de kaartaanbieder voor de G31", zegt Xu Wei, president bij Digital Life. "Omdat we als bedrijf bekend staan om onze uitgebreide klantondersteuning hebben we op het gebied van service hoge verwachtingen. NAVTEQ voldeed aan onze verwachtingen".

NAVTEQ-kaarten staan bekend om hun kwaliteit en zijn gebouwd volgens één dataspecificatie. Klanten kunnen daardoor gemakkelijk en kosteneffectief naar nieuwe markten bewegen door hun ontwerpinspanningen voor het ene land te gebruiken in het andere. Naast kaarten van Brazilië, heeft NAVTEQ in Latijns-Amerika ook kaarten voor Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia, Mexico, Peru en Venezuela. Een toegewijd technisch klantondersteuningsteam is beschikbaar om klanten te assisteren met de integratie van NAVTEQ-kaarten in applicaties.

NAVTEQ-kaarten zijn uniek in hun voorstelling van real-world verkeerssituaties. In Brazilië gebruiken tientallen geografische analisten van NAVTEQ, die gestationeerd zijn in São Paulo, Rio de Janeiro, Porto Alegre en Recife, lokale kennis en lokale contacten om details van de wegen te verzamelen of controleren. Zij rijden jaarlijks duizenden kilometers en hebben een lokale kennis van veranderingen aan het wegennet. Hierdoor blijven de NAVTEQ-kaarten accuraat en up-to-date.