Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zelfstandige verruilt keukentafel voor trendy kantoor Igluu ingericht op zelfstandige ondernemers met behulp van Steelcase

Amsterdam, 17 december 2009 - Iedereen vindt het heerlijk om af en toe thuis te werken. In je eigen, vertrouwde omgeving, op de bank met je laptop op schoot, kun je heel wat werk verzetten. Maar als dit de dagelijkse praktijk wordt, gaat het snel vervelen. Regelmatig andere mensen ontmoeten in een mooi vormgegeven kantoor zorgt dan voor een echte boost aan creativiteit en inspiratie. Sinds het begin van dit jaar biedt Igluu in zijn vestiging in Utrecht deze zelfstandige ondernemers de mogelijkheid te werken, vergaderen en elkaar te ontmoeten in een informele maar ook professionele omgeving. Igluu en Steelcase hebben overeenkomstige ideeën over de verschillende manieren waarop mensen werken en hoe zij door een inspirerende werkomgeving tot betere prestaties komen. Het tweede kantoor dat Igluu in februari 2010 opent in Den Haag wordt dan ook geheel in samenwerking met Steelcase ingericht.

Igluu is gevestigd in het midden van de stad. 'Als je als zelfstandig ondernemer op zoek gaat naar kantoorruimte, kom je eigenlijk alleen maar troosteloze kantoorpanden op industrieterreinen tegen met langlopende en dure huurcontracten. In de meeste gevallen hebben de huurders daar een apart kantoortje en is er nauwelijks interactie,' vertelt Bert Franse, een van de oprichters van Igluu. De naam Igluu is een knipoog naar de iglo. 'Een warme plek in een verder koude en verlaten omgeving. Bij Igluu lopen veel verschillende mensen in en uit en toch kent iedereen elkaar.'

'Netwerken is de grootste toegevoegde waarde van Igluu. Als je veel in je eentje werkt mis je dat het meest. Bij ons geen anonimiteit: de indeling van de ruimte is gericht op contact en communicatie, zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit. Daarnaast is er een levendige Linkedin-community', aldus Franse. Leden van Igluu werken aan een van de grote tafels, maar er zijn ook glazen solohokjes om ongestoord te kunnen bellen. Ook beschikt het kantoor over een dakterras, loungebanken en comfortabele vergaderruimtes.

De werkplekken van Igluu vormen de oplossing voor zelfstandig ondernemers, zowel freelancers als zzp'ers, die op zoek zijn naar flexibele, betaalbare en representatieve kantoorruimten, waar gewerkt vergaderd en klanten ontvangen kunnen worden. Voor een vast bedrag per maand heb je de beschikking over een werkplek, vergaderruimte, onbeperkt Nespresso, internet, printfaciliteiten en collega-ondernemers om mee te sparren en te netwerken. 'Heerlijk om een paar dagdelen per week niet afgeleid te worden door de was, de strijk en het rondslingerende speelgoed', zegt trainer/coach Martine van der Steeg. Zij is een zeer tevreden lid van Igluu in Utrecht.

Steelcase doet onderzoek naar verschillende werkstijlen, mobiliteit en hoe een werkomgeving invloed heeft op de kwaliteit van het werk en het welzijn van mensen. Deze bevindingen worden door Steelcase doorgevoerd in ontwerpconcepten die mensen effectiever en efficiënter helpen te werken, van het ontwerp van de werkomgeving tot meubilair dat gericht is op de behoeftes van de gebruiker. Omdat de ideeën en aanpak van Steelcase goed aansluiten op het Igluu concept, ging Igluu een samenwerkingsverband met Steelcase aan om het nieuwe kantoor te ontwikkelen. 'Wij geloven in dit concept', vertelt Rick Bomer, algemeen directeur Benelux van Steelcase. 'Mensen willen overal en op verschillende manieren kunnen werken. Onze onderzoeken tonen aan dat een inspirerende en gezonde werkomgeving leidt tot betere resultaten. Daarom helpen wij Igluu bij de inrichting van het pand in Den Haag en alle panden die nog komen gaan.' Franse: 'in Steelcase hebben we een partner gevonden die ons kan helpen bij de vertaling van ons idee naar een inspirerende en effectieve werkomgeving.'

Steelcase heeft al eerder een dergelijk concept neergezet in Chicago: Workspring. Een diversiteit van verschillende werkstijlen is inherent aan de mogelijkheid om te werken waar, hoe en wanneer men wil. Vrijheid, een inspirerende werkomgeving en samenwerken leiden tot een hogere productiviteit. Uit onderzoek van Steelcase blijkt dat mensen die in tweetallen of bijvoorbeeld in groepen van zes werken een stuk succesvoller zijn dan mensen die het in hun eentje proberen.

De laatste inzichten op het gebied van het nieuwe werken zijn in het nog te openen kantoor van Igluu toegepast. Iedereen die een kijkje wil komen nemen, is van harte welkom op Jansdam 2a in Utrecht, of, vanaf 18 februari op Louis Couperusplein 2 in Den Haag.

Hoge resolutie beeldmateriaal is op aanvraag beschikbaar.

Over Igluu

Igluu biedt zelfstandig ondernemers de mogelijkheid om te werken en elkaar te ontmoeten op een inspirerende locatie in de binnenstad. Igluu stimuleert en faciliteert daarbij het onderling contact en de mogelijkheid tot netwerken. Niet alleen door de opstelling van de werkplekken en de indeling van de ruimte, maar ook door het regelmatig organiseren van ontbijtsessies, workshops en themaborrels waarbij ook ondernemers van buiten welkom zijn.

Door de centrale ligging, de flexibele en inspirerende ruimtes en de dynamiek die de ondernemers in het pand creëren, wordt Igluu met regelmaat door derden gebruikt voor coaching-sessies, vergaderingen, workshops, trainingen en (netwerk)bijeenkomsten.

Igluu is gevestigd in het oude centrum van Utrecht met 26 moderne werkplekken, vergader- en loungeruimten en een dakterras met uitzicht op de Dom. In februari 2010 opent de vestiging in Den Haag, op loopafstand van het station, met 36 werkplekken, vergader-, coaching- en loungeruimten en maar liefst twee dakterrassen met een prachtig uitzicht op de Haagse binnenstad. Meer info over Igluu op www.igluu.nl.

Over Steelcase
Steelcase helpt personen en bedrijven over de hele wereld effectiever en efficiënter te werken. Het bedrijf doet dit door kennis, producten en diensten te leveren die het mogelijk maken een inspirerende werkomgeving te creëren. Dit wordt bereikt door de integratie van architectuur, meubels en technologie. Steelcase is sinds 1974 wereldwijd marktleider in de kantoormeubelbranche en specialist in werkomgevingen.

Elk Steelcase-product is milieuvriendelijk en duurzaam. Van het ontwerp op de tekentafel tot het einde van de levenscyclus spelen milieuoverwegingen een doorslaggevende rol bij productie, keuze voor stevige materialen, transport, gebruik, en hergebruik. Het bedrijf verwierf met zijn Think stoel in 2006 in de Verenigde Staten het eerste Cradle to Cradle certificaat dat ooit is uitgegeven. Het portfolio van Steelcase bestaat uit interieurarchitectuurproducten, meubelsystemen, technologische producten, stoelen, verlichting en archiveringsgerelateerde producten en diensten. De jaaromzet in het boekjaar 2009 was ongeveer $ 3,2 miljard.

Steelcase en zijn dochterondernemingen werken met dealers op meer dan 850 locaties, hebben fabrieken op meer dan 27 locaties en ongeveer 13.000 werknemers wereldwijd. De Class A Common Stock van de onderneming wordt verhandeld op de New York Stock Exchange onder het symbool SCS. Meer informatie vindt u op www.steelcase.nl.Ingezonden persbericht