Ingezonden persbericht- PERSBERICHT -

Smartphone applicaties bovenaan Bright 25 van 2009

AMSTERDAM 18 december 2009 -- Het toonaangevende technologietijdschrift Bright maakt vandaag de Bright 25 bekend met de belangrijkste trends, gadgets en innovaties van het jaar. De lijst wordt aangevoerd door 'apps', de kleine applicaties voor smartphones. De top vijf bestaat verder uit Twitter, e-books, de led lamp van Philips en de HTC Hero. Het is voor de vijfde keer dat Bright zijn jaaroverzicht publiceert.

In het coverartikel van het december-januari nummer van Bright magazine schrijft hoofredacteur Erwin van der Zande (onlangs nog genomineerd voor Hoofdredacteur van het Jaar): "De belangrijkste ontwikkeling van het afgelopen jaar is de doorbraak van apps. De mobiele applicaties hebben niet alleen de softwaresector nieuw leven ingeblazen, ze hebben ook mobiele telefoons een nieuwe dimensie gegeven." Apple joeg de ontwikkeling aan met de komst van de App Store in 2008. Afgelopen jaar heeft het veel navolging gekregen van onder meer Google, Nokia, Microsoft en zelfs Vodafone. Van der Zande: "Amerikanen spreken in zo'n geval van een 'paradigm shift': een innovatie die het spel en de spelregels voorgoed verandert."

De volledige Bright 25 is opgenomen in Bright magazine dat vanaf morgen in de winkel ligt en is ook terug te vinden op http://www.bright.nl/bright-25-van-2009.

Bright gaf onlangs ook zijn eerste eigen app uit, voor de iPhone. Deze is gratis te downloaden via http://www.bright.nl/bright-app.

De winnaars van de voorgaande edities van de Bright 25 waren Flickr (2005), YouTube (2006), Apple iPhone (2007) en de Asus EEE PC (2008).

---Ingezonden persbericht