C/TAC-Align

P E R S B E R I C H T

Wommelgem, Beselare, 16 december 2009

F.L.E.U.R. nv kiest voor SAP Business All-in-One- oplossing van Ctac

Groothandel F.L.E.U.R. nv in Beselare sluit een overeenkomst met Ctac voor de implementatie van SAP Business All-in-One. Ctac zal zijn bewezen SAP kmo- oplossing voor de wholesale business implementeren. F.L.E.U.R. werkt tot op heden met een verouderde en weinig geïntegreerde automatiseringsomgeving die niet langer beantwoordt aan de wijzigende businessbehoefte en verdere efficiëntieverbeteringen belemmert.

F.L.E.U.R., groothandel in bloemen en planten en tuinaccessoires, voerde onder begeleiding van Xeleos een softwareselectietraject uit naar een nieuw ERP- systeem. De keuze voor een dergelijk systeem viel uiteindelijk op SAP ERP verrijkt met de Ctac wholesale-templateoplossing voor groothandel. De belangrijkste redenen voor deze beslissing waren de uitgebreide expertise en ervaring van Ctac op het gebied van SAP in combinatie met groothandelsactiviteiten. F.L.E.U.R. wordt de derde grote klant van Ctac in de Benelux, die actief is in de bloemen- en plantensector.

Naast kennis van de branche biedt Ctac een speciale SAP-template die de karakteristieke processen van de sector optimaal ondersteunt en waarmee het implementatietraject geaccelereerd kan worden. Zo is deze templateoplossing bijvoorbeeld in staat te werken met plantenvariëteiten en voorziet het in de ondersteuning van een optimale cross-docking-logistiek die noodzakelijk is in verband met de grote omloopsnelheid van plantenproducten. Voor het logistieke deel implementeert Ctac naast SAP Business All-in-One ook een op SAP ERP- geënte RF-omgeving (Radio Frequency) voor het verwerken van alle inkomende en uitgaande productlogistiek.

Belangrijk voordeel van de nieuwe SAP-omgeving voor F.L.E.U.R. is een sterke verbetering van de logistieke processen. Door de inzet van RF-technologie vermindert de foutgevoeligheid en stijgt de leveringsbetrouwbaarheid. Ook op
commercieel-administratief gebied behaalt F.L.E.U.R. voordelen. Door de

geïntegreerde informatievoorziening is er meer inzicht in, en overzicht van de bedrijfsactiviteiten. Verder legt de groothandel met de invoering van SAP ook de basis voor een nieuw klantrelatiebeheersysteem, en ondersteunt de oplossing de inzet van het internet als nieuw verkoopkanaal.

"Door te kiezen voor SAP Business All-in-One en Ctac, is het mogelijk om onze bedrijfsprocessen beter en efficiënter te ondersteunen", zegt Francis Vanpoucke, gedelegeerd bestuurder van F.L.E.U.R. nv. "Wij kijken ernaar uit om samen met Ctac van dit project een succes te maken, waarmee we onze dienstverlening aan onze klanten op een nog hoger niveau kunnen brengen."

"De keuze van F.L.E.U.R. nv is de beste illustratie dat Ctac met zijn SAP- template voor de groothandel direct inspeelt op de noden van kmo's in dit segment. Het bedrijf beschikt met SAP Business All-in-One over een hoogwaardig automatiseringssysteem dat hem optimaal ondersteunt in al zijn bedrijfsprocessen. Een hoge kosteneffectiviteit en lage beheerkosten staan daarbij voorop", zegt Patrick Carmans, Managing Director van Ctac.

Ctac start nog in 2009 met de implementatie. Het projectplan voorziet erin dat F.L.E.U.R. kort na de voorjaarspiek overstapt op het SAP-systeem. Het kan dan de nodige ervaring opdoen met de nieuwe werkwijze totdat de najaarspiek zich aandient.

# # # #

Over F.L.E.U.R. nv
F.L.E.U.R. is een van de grootste leveranciers van tuinartikelen in België. Het bedrijf levert zijn producten aan tuincentra, hoveniers en tuinarchitecten. F.L.E.U.R. biedt een compleet gamma van tuinproducten en accessoires. Klanten hebben de keuze uit meer dan drieduizend artikelen die op voorraad zijn. Het bedrijf onderscheidt zich door een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding en moderne uitrusting met een volledig overdekte cabrioletserre en een eigen logistieke dienst. Voor meer informatie: www.fleur.be. Over Ctac
Ctac is een ICT-dienstverlener gespecialiseerd in ERP-oplossingen. Activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van o.a. SAP- en Microsoft- systemen en hiervan afgeleide activiteiten, zoals systeemupgrades en
systeemoptimalisaties. De onderneming is SAP Gold Partner en Microsoft Gold

Partner in Nederland en in België. Tot de klantenkring behoren ongeveer zeshonderd organisaties van elke bedrijfsgrootte en uit uiteenlopende branches. Ctac heeft 488 medewerkers (indienstcijfer september 2009). Ctac is actief in Nederland, België en Duitsland; het Belgische kantoor is gevestigd in Wommelgem. Het bedrijf is genoteerd aan NYSE Euronext in Amsterdam (ticker: CTAC). Voor meer informatie: www.ctac.be.