Ingezonden persbericht


25 november 2009
Wall*E, Dunya & Desie en Kruimeltje kijken onder een winterse sterrenhemel op de Rotterdamse Hofbogen

Programma van de eerste editie van Hofbogen Winterbioscoop bekend

Vlak voor de kerst wordt het roemruchte, maar nu verlaten Station Hofplein, op het dak van de Hofbogen, vier dagen lang omgetoverd tot openluchtbioscoop. Op 17, 18, 19 en 20 december kan op deze absoluut unieke locatie genoten worden van twee films per dag. Helemaal gratis. De middagfilm, geschikt voor de hele familie, start om 16.30 uur. Om 19.30 uur volgt de avondfilm. Natuurlijk is ook aan de inwendige mens gedacht, met onder meer warme choco, oliebollen en erwtensoep. Dus trotseer de winterse kou met sjaal, muts, skipak of mantel en geniet aan het begin van de kerstvakantie van een filmpje op de Hofbogen. Het schitterende uitzicht over verlicht Rotterdam krijg je er gratis bij.

Meer informatie over de films, randprogrammering en bereikbaarheid is te vinden op www.hofbogenwinterbioscoop.nl.

Programma


· Do 17 december, 16,30 uur: WALL*E - Ontroerende animatiefilm uit de befaamde Pixarstudio over het kleine robotje Wall*E.


· Do 17 december, 19.30 uur: The Darjeeling Limited - Roadmovie met o.a. Adrien Brody van de regisseur van The Royal Tenenbaums. Na het overlijden van hun vader komen drie broers, die elkaar jaren niet gezien hebben, weer bijeen. De zoektocht naar hun moeder brengt hen naar India.


· Vrij 18 december, 16.30 uur: Kruimeltje - De bekende winterse familiefilm van Nederlandse bodem. Het boefje Kruimeltje moet grotendeels voor zichzelf zorgen in het Rotterdam van de jaren '20. Hij blijft hopen dat op een dag zijn vader zal terugkomen om voor hem te zorgen.


· Vrijdag 18 december, 19.30 uur: Looking for Eric - Eric Bishop, een voetbalgekke postbode uit Manchester, zit in de put. Hij is ervan overtuigd dat zijn idool Manchester United speler Eric Cantona hem kan helpen zijn leven terug op de rails te krijgen. Ontroerende komedie van Ken Loach.


· Zaterdag 19 december, 16.30 uur: Charlie and the Chocolate Factory - Het arme jongetje Charlie vindt een gouden chocoladewikkel en maakt hiermee kans erfgenaam te worden van chocoladefabriekeigenaar Willie Wonka. Een groot avontuur volgt. Het wereldberoemde boek van Roald Dahl werd verfilmd met onder andere Johnny Depp als Willie Wonka.


· Zaterdag 19 december, 19.30 uur: Juno - Juno is een pittig 16-jarig meisje dat zwanger raakt van de onbenullige Bleeker. Met de ondersteuning van haar vader, haar stiefmoeder en haar vriendin Leah ontmoet ze Mark en Vanessa, die zij als de ideale adoptieouders ziet.


· Zondag 20 december, 16.30 uur: Dunya en Desie - Een hartverwarmende en komische roadmovie over de hartsvriendinnen Marokkaanse Dunya en oer-Hollandse Desie. Dunya wordt uitgehuwelijkt aan haar achterneef en vertrekt naar Marokko om hem te ontmoeten. Desie besluit op zoek te gaan naar haar biologische vader, die in Marokko blijkt te wonen. Dunya helpt Desie bij haar zoektocht en samen maken ze een avontuurlijke reis, dwars door Marokko.


· Zondag 20 december 19.30 uur: As it is in Heaven - Een internationaal beroemd dirigent wordt, na een hartaanval, gedwongen zijn leven te overdenken. Hij verhuist terug naar zijn rustige geboorteplaatsje in het noorden van Zweden. Daar gaat hij zich bemoeien met het plaatselijke koor, met alle gevolgen van dien... Wonderschone feelgoodmovie..

Over de Hofbogen

Honderd jaar geleden werd in Rotterdam het Hofpleinviaduct in gebruik genomen. Dit 1,9 kilometer lange luchtspoor vormde het beginstuk van de 'Hofpleinlijn', de treinverbinding tussen Rotterdam en het Scheveningse strand. Vele verhalen zijn verbonden aan de geschiedenis van de Hofpleinlijn, zoals de roerige historie van het vooroorlogse Station Hofplein, ooit dé uitgaansplek van de Maasstad.

Tegenwoordig is er nog maar weinig wat aan deze roerige tijd herinnert. Het voormalige Station Hofplein is afgebroken, de gevels zijn verwaarloosd en vele bogen zijn verdwenen achter dichtgemetselde muren. Maar onder de naam "De Hofbogen" wordt het viaduct nu ontwikkeld tot een aantrekkelijk en uniek verblijfs- en uitgaansgebied voor alle Rotterdammers en bezoekers van de stad.

Na een donkere periode staat Station Hofplein aan de vooravond van een culturele wedergeboorte als dé uitgaansplek van Rotterdam. Het oude perron, op het dak van de bogen, wordt in gebruik genomen en verder ontwikkeld als evenemententerrein, zoals nu voor de Winterbioscoop. Vanaf april 2010 zullen de eerste horecaondernemers, kunstenaars, muzikanten, ontwerpers en andere inspirerende geesten neerstrijken om de sfeer en grandeur, die Station Hofplein ooit had, terug te brengen.

Hofbogen Winterbioscoop

Locatie: Station Hofplein, bovenop de Hofbogen

Data: 17, 18, 19 en 20 december 2009

Tijden: elke dag films om 16.30 uur en om 19.30 uur

Toegang: Gratis

Openbaar vervoer: Tramlijn 4, halte station Hofplein / Randstadrail, Erasmuslijn, halte Hofplein

Meer informatie: www.hofbogenwinterbioscoop.nl

Hofbogen Winterbioscoop is een evenement van Stichting De Loodsen en komt tot stand in nauwe samenwerking met Hofbogen BV, Deelgemeente Noord, Stichting NRC, PWS Rotterdam, Rabobank, het Prins Bernard Cultuurfonds, Piekfijn Kringloopwinkel en lokale ondernemers.