Q-music kiest voor energiezuinig datacenter GYRO Center


GYRO Center biedt 24-uurs service in het datacenter

AMSTERDAM, 20091217 -- Radiozender Q-music heeft voor het hosten van de audio stream gekozen voor het energiezuinige datacenter GYRO Center, aanbieder van white label managed hosting- en colocatie diensten. Dit houdt in dat het GYRO Center alle online muziekdiensten voor Q-music levert. De TOP 1000 die vorige week werd uitgezonden op Q-music zorgde voor een grote luisterdichtheid. De samenwerking zal er voor zorgen dat Q-music online 24-uur per dag, 7 dagen per week te beluisteren is.

Het GYRO Center in Amsterdam is één van de eerste high density en energieverantwoorde datacenters van Nederland. Dit moderne datacenter voldoet aan de strengste milieunormen. Door het toepassen van complexe technieken is GYRO Center volledig klimaatneutraal en heeft het een Energy Usage Effectiveness (EUE) waarde van 1,28. Deze waarde geeft de verhouding weer tussen het totale energieverbruik van het datacenter en het verbruik van de servers.

Michael Roks, CCO bij GYRO Center: "Ik ben verheugt dat ook grote namen als Q-music kiezen voor onze aanpak. Doordat wij onze installaties op een slimme wijze inzetten en managen bieden wij bedrijven de mogelijkheid een steentje bij te dragen aan het reduceren van de CO2 uitstoot."

Hoofd Techniek bij Q-music, Jaap van `t Riet over de samenwerking: "Sinds 1 december van dit jaar hebben wij de hosting ondergebracht bij GYRO Center. De flexibiliteit die zij kunnen bieden is voor ons van groot belang. Als er een storing is, moeten wij die snel kunnen oplossen. Door de 24/7 service van GYRO Center kunnen we onze online luisteraars garanderen dat een storing nooit lang duurt. Daarbij is de prijs ten opzichte van de kwaliteit uitstekend en zeer aantrekkelijk voor ons."


Over GYRO Center
GYRO Center biedt floorspace op maat, van hosting van enkele racks tot complete maatwerk privéfaciliteiten. Hiervoor beschikt GYRO Center over twee datacenters met meerdere vloeren. Het nieuwste datacenter, Gyro DC-II, is het eerste datacentra in Nederland in het bezit van de EUE certificering (Energy Usage Effectiveness), waarmee zij voldoet aan de strengste milieueisen die per 2011 verplicht kunnen worden in de gehele EU, en nu al als strenge richtlijn gelden. Daarnaast is het datacenter volledig high density ingericht. De engineers van GYRO Center zijn 24 uur per dag beschikbaar voor installatie en onderhoud van de apparatuur. Uiteraard zijn de datacentra van Gyrocenter beschermd tegen inbraak, brand en stroomuitval. Via een geavanceerd Building Management Systeem (BMS) worden alle kritische processen beheerd en bewaakt. Dit systeem levert meer dan voldoende veiligheid zodat bijvoorbeeld ook grote ondernemingen in de luchtvaart, ICT, verzekeringen, financiën en media voor GYRO Center kiezen. Voor meer informatie, bezoek www.datacenter-amsterdam.com.

Over Q-music
Q-music staat voor veel goede muziek en enthousiaste deejays, zoals Jeroen van Inkel, Gijs Staverman, Wouter van der Goes en Ruud de Wild. Een `goed gevoel' creëren bij de luisteraar staat centraal in alles wat Q-music is en doet. Vandaar ook onze slogan: "Q is good for you" en dat proberen wij iedere dag opnieuw waar te maken. Q-music is in de ether te ontvangen via 100.7 FM en 100.4 FM en natuurlijk via www.q-music.nl.

Over GYRO Center
GYRO Center biedt floorspace op maat, van hosting van enkele racks tot complete maatwerk privéfaciliteiten. Hiervoor beschikt GYRO Center over twee datacenters met meerdere vloeren. Het nieuwste datacenter, Gyro DC-II, is het eerste datacentra in Nederland in het bezit van de EUE certificering (Energy Usage Effectiveness), waarmee zij voldoet aan de strengste milieueisen die per 2011 verplicht kunnen worden in de gehele EU, en nu al als strenge richtlijn gelden. Daarnaast is het datacenter volledig high density ingericht.

De engineers van GYRO Center zijn 24 uur per dag beschikbaar voor installatie en onderhoud van de apparatuur. Uiteraard zijn de datacentra van Gyrocenter beschermd tegen inbraak, brand en stroomuitval. Via een geavanceerd Building Management Systeem (BMS) worden alle kritische processen beheerd en bewaakt. Dit systeem levert meer dan voldoende veiligheid zodat bijvoorbeeld ook grote ondernemingen in de luchtvaart, ICT, verzekeringen, financiën en media voor GYRO Center kiezen.
Voor meer informatie, bezoek www.datacenter-amsterdam.com

Over Q-music
Q-music staat voor veel goede muziek en enthousiaste deejays, zoals Jeroen van Inkel, Gijs Staverman, Wouter van der Goes en Ruud de Wild. Een `goed gevoel' creëren bij de luisteraar staat centraal in alles wat Q-music is en doet. Vandaar ook onze slogan: "Q is good for you" en dat proberen wij iedere dag opnieuw waar te maken. Q-music is in de ether te ontvangen via 100.7 FM en 100.4 FM en natuurlijk via www.q-music.nl.

GYRO Center