Nederlanders kiezen voor betaalbare luxe in Spanje


Lloret de Mar, 20091217 -- Dat veel Nederlanders sinds de economische crisis heeft toegeslagen hun dubbeltje twee keer omdraaien voor ze het uitgeven, is al langer bekend. Luxe uitgaven worden uitgesteld en kosten die onvermijdelijk zijn worden nog eens goed onder de loep genomen. Een vakantie blijkt echter voor veel Nederlanders nog steeds een belangrijke levensbehoefte. Club Villamar constateert dat er daarom steeds vaker gekozen wordt voor een combinatie van luxe en voordeel in de Spaanse villa's die zij onder andere aan de Costa Brava aanbiedt.

Niet alleen het aantal boekingen van Spaanse vakantiehuizen neemt toe, ook in de keuze en samenstelling van de villa's zijn interessante ontwikkelingen te zien. Zo waren tot de zomer van 2008 vooral de zespersoons villa's populair, waar men doorgaans met één gezin verblijft. Het laatste jaar is juist een verschuiving waarneembaar naar de tienpersoons vakantiehuizen, waar men vaak met twee gezinnen of grote groepen verblijft.

Club Villamar blijkt op deze manier voor veel zonliefhebbers een welkome oplossing door een breed aanbod van betaalbare vakantiehuizen in Spanje. De luxe van een eigen vakantievilla met zwembad aan een Spaanse Costa tegen een betaalbare prijs trekt ook sinds het aantreden van de recessie nog steeds meer vakantiegangers naar Spanje.

Een andere waarneembare trend is het teruglopen van inkomsten in de Spaanse horeca. Het bewuste uitgavenpatroon van toeristen lijkt hierin een belangrijke oorzaak. Doordat de vakantiehuizen beschikken over ruime keukens worden bezoekjes aan de restaurants steeds vaker overgeslagen en koken de gasten in eigen keuken of kiest men voor de barbecue in de tuin. Net zo gezellig en natuurlijk nog voordeliger ook.

Dat een luxe vakantie in Spanje voordeliger is dan men denkt, ontdekken steeds meer Nederlanders. Club Villamar biedt een breed aanbod van vakantiehuizen aan. Zoeken en boeken gaat vlot en veilig en op de locatie is altijd een aanspreekpunt aanwezig voor het in- en uitchecken en informatie over de vakantiehuizen en hun omgeving.

Als grootste aanbieder van vakantiehuizen heeft Club Villamar vakantievilla's aan de Costa Brava, de Costa Blanca en de Costa Maresme. De vakantiehuisjes zijn uitgerust met een privé zwembad, ruime tuin en andere aantrekkelijke faciliteiten. De vakantievilla's zijn prima geschikt om met meerdere personen te bewonen, waardoor veel vakantiegangers er voor kiezen om hun vakantie met vrienden en familie in een Spaanse vakantiehuisje door te brengen.

Voor meer informatie en het complete aanbod in vakantiehuizen in Spanje gaat u naar www.clubvillamar.com.