Ingezonden persbericht
Spectaculaire opening Voetbal Experience

in combinatie met Sportcongres

Middelburg - Donderdag 17 december aanstaande wordt in Middelburg vanaf 10.00 uur tot ca. 20.00 uur voor het Nederlands betaald voetbal een uitzonderlijke dag. Een nieuwe attractie met de naam Voetbal Experience wordt geopend in combinatie met een sportcongres.

Voetbal Experience

Ten eerste wordt op deze dag een unieke attractie binnen Europa geopend onder de naam "Voetbal Experience". De geestesvaders van de Voetbal Experience zijn Hugo Borst, Johan Derksen, Matty Verkamman en Jaap de Groot. Deze thema-attractie staat helemaal in het teken van het nationaal- en internationaal voetbal. Het wordt een plek waar je voetbal kunt spelen, kijken, luisteren en beleven. Maar ook zelf met de voetbalsport actief bezig zijn, behoort tot de mogelijkheden. Zo kan men straatvoetbal beoefenen, op doelen schieten en zelfs 'ruiken' aan de voetbalgeur. Voetbal Experience gaat ook over de onvoorspelbaarheid van voetbal. De grillen van het noodlot. De ondraaglijke rondheid van de bal, de nostalgie, passie en beleving, onvoorspelbaar, meeslepend, overdonderend, eigenlijk alles wat met voetbal te maken heeft. Last but not least gaat het Voetbal Experience over bijzondere momenten van het Nederlands voetbal. Grote namen uit de voetbalhistorie als Abe Lenstra, Faas Willekens, Johan Cruijff, Willem van Hanegem, Marco van Basten, Frans de Munck blijven op het netvlies staan van degene die hun aan het werk hebben gezien. De voetbalhistorie biedt fantastische verhalen, anekdotes en humor die van generatie op generatie als een kostbaar cultuurgoed worden overgedragen. Het Voetbal Experience is een uitdrukking van voetbal als cultuur. Voetbal Experience wordt geëxploiteerd door Zeeland Attracties. Vanaf 18 december is Voetbal Experience iedere dag van 10:00 tot 19:00 uur voor het publiek geopend. Zie voor meer informatie www.voetbalexperience.nl.

Henk Kesler directeur van KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND zegt hierover: 'De Voetbal Experience wordt een unieke plek in Nederland; een plek waar ruimte is voor geschiedenis, nostalgie en sterke verhalen. Jong en oud zal zich hier vermaken met voetbal in al zijn verschijningsvormen. Ik vind het een eer op 17 december tijdens de officiële opening een bijdrage te mogen leveren.'

Sportcongres

Ten tweede wordt op donderdag 17 september aanstaande een Sportcongres georganiseerd door ZeeYou, congresbureau Zeeland, dat ook in het teken staat van het Nederlands voetbal. Dagvoorzitter is Mart Smeets. Sprekers als Erika Terpstra, Henk Kesler, Hans Nijland, etc. zullen diverse thema's behandelen.

Henk Kesler opent met het thema 'Is voetbal nog kunst?'

Mede aan de hand van schitterende beelden van Faas Willekens, Johan Cruijff en Willem van Hanegem, Wesley Sneijder, etc. gaat hij door onze rijke voetbalhistorie en laat zien dat voetbal nog steeds kunst is. Verder zal hij ingaan op het belang van Voetbal Experience voor het Nederlandse Voetbal.

Erica Terpstra laat met haar thema 'Alles is topsport' zien dat succesfactoren in sport en organisaties dezelfde zijn en zal vanuit de kracht van passie ook inspelen op de rol die het Voetbal Experience gaat spelen in het leven van de passievolle voetballiefhebbers.

Math Teeuwen zal met zijn thema 'Voetbal als een speelse versie van het leven' inspelen op hoe voetbal een weerspiegeling is van het dagelijks (zaken)leven. De kracht van intuïtie, de kunst van het genieten, de kracht van humor, communicatie en maatschappelijke rol van voetbal worden naar voren gebracht in zijn presentatie. Math Teeuwen is ondernemer en eigenaar van sprekers- en inspiratiebureau de TeeuwenGroep. Daarnaast is hij een enthousiast verzamelaar van sportboeken en sportbeelden uit de hele wereld. In zijn sportpresentatie komen zijn passie voor sport, geschiedenis en zijn warme belangstelling voor management samen. De kracht van humor, de kunst van het genieten, communicatie en intuïtie zijn thema's die in woord en beeld gestalte krijgen. Daarnaast weet hij sport in een breed maatschappelijk kader te plaatsen.

Muziek en streekproducten

Het congres zal muzikaal worden ondersteund met een optreden van tenor Mario Veldman, bekend van 'Holland's Got Talent'. Tijdens de lunch en de netwerkbijeenkomst op het einde van de dag zullen Zeeuwse Zilte Zaligheden, in de vorm van authentieke Zeeuwse streekproducten, worden geserveerd.

Kaarten voor zowel het Sportcongres als het bijwonen van de officiële opening van het Voetbal Experience op donderdag 17 december zijn te bestellen bij ZeeYou, congresbureau Zeeland voor de prijs van ¤ 80,- (excl. 6% btw) per stuk. Kaarten kunnen worden besteld via info@zeeyou.nl.


---

Noot voor redacties

Noot voor de redactie,