Ingezonden persbericht


Persbericht

Roermondse Mirjam Verschure schrijft boek over PTSS

Maarten van der Weijden neemt eerste

exemplaar van 'Heftig' in ontvangst

Roermond ­ Op 17 december neemt voormalig topzwemmer Maarten van der Weijden in het Roermondse Laurentiusziekenhuis het eerste exemplaar in ontvangst van het boek 'Heftig' van Mirjam Verschure. De Roermondse schrijfster is enorm blij en vereerd met de komst van de olympisch kampioen en wereldkampioen openwaterzwemmen.

'Heftig' vertelt het verhaal van de Roermondse kraamverzorgster Mirjam Verschure (52). Ze krijgt darmkanker en wordt hiervoor behandeld in haar eigen ziekenhuis, het Laurentiusziekenhuis in Roermond. Dit zorgt voor een innerlijke conflict tussen haar rollen als professional en patiënt. Ze durft niet meer aan het werk. De diagnose luidt: posttraumatische stressstoornis (PTSS). Met hulp van diverse mensen gaat ze vervolgens de confrontatie aan met zichzelf.

'Heftig' beschrijft het hele proces, van de onthutsende diagnose darmkanker tot en met de succesvolle terugkeer op de kraamafdeling van het ziekenhuis waar ze werkt. Het boek is vlot geschreven en biedt houvast voor iedereen die met kanker wordt geconfronteerd. Bovenal geeft het goed inzicht in het gedrag van iemand met een posttraumatische stresstoornis. 'Heftig' is een boek met een lach en een traan, en daardoor een leuk cadeau voor de feestdagen.

'Heftig' kost 10 euro en is te bestellen via www.heftighetboek.nl. Van elk verkocht boek gaat twee euro naar de Maag Lever Darm Stichting.


Noot voor de redactie