Ingezonden persbericht


Mondriaanhuis bij winter © Christine Cadin

PERSBERICHT

26 november 2009

Donderdag 17 december 20.00-21.00 uur

Winteravond met bariton Bob Kauffmann

Winteravond met bariton Bob Kauffmann en pianist Frans van der Velde aan de vleugel donderdag 17 december 20.00-21.00 uur

Het jaar 2009 gaat in rasse schreden richting oliebollen en vuurwerk. Voor het Mondriaanhuis is een einde gekomen aan een zeer enerverende tijd van fusie en verbouwingen. Architect Bob Kauffmann (Boukau bv) zette zijn naam onder de interne verbouwing van het museum en was de dragende kracht achter het tot stand komen van de reconstructie van het Parijse Atelier. Ter afsluiting van deze periode zal hij een concert geven en liederen zingen van Schumann, Schubert en Mahler, met begeleiding op de vleugel door Frans van der Velde.

Half mei van dit jaar opende het museum haar deuren weer. In de maanden erna is de finishing touch aangebracht. Het is nu zover en het werk van Bob Kauffmann zit erop. Zijn periode van intensieve samenwerking met opdrachtgevers, bouwers en medewerkers van het Mondriaanhuis komt ten einde. Zijn persoonlijke interesse in kunst gaat uit naar de eerste helft vorige eeuw. Zijn kennis over Piet Mondriaan als persoon en kunstenaar rijkt ver en is in het afgelopen jaar alleen maar groter geworden. Ter afsluiting van deze 'Mondriaanhuis-periode' zal architect Bob Kauffmann op muzikale wijze afscheid nemen. Hij zal liederen van Schumann, Schubert en Mahler ten gehore brengen, begeleid op de vleugel door pianist Frans van der Velde; liederen over verlangen, winterse kou en liefde.Dit zal hij doen op een wijze waar hij, naast zijn beroep als architect, erg goed in is, namelijk zingen.

U bent van harte welkom.

Programma:
Robert Schumann, opus 25 (1e Liederkreis)
Franz Schubert, bloemlezing uit Schwanengesang
Gustav Mahler, Lieder eines fahrenden Gesellen.

Kaartjes voor dit concert zijn te reserveren via T 033 46 00 170 of via E info@mondriaanhuis.nl. Entree ¤5, het museum opent 19.30 uur.

Mondriaanhuis Kortegracht 11 | 3811 KG Amersfoort | info@mondriaanhuis.nl | T 033 46 00 170

/////// einde bericht ///////

voor reacties en vragen kunt u contact opnemen met Jolanda Meulendijks

E j.meulendijks@mondriaanhuis.nl | T 033 46 00 174

Hoofdsponsor: A.H.M. Holding b.v.

Partner: Meeùs Assurantiën, Heilijgers bv
Sponsors: Twynstra Gudde Adviseurs en Managers, Xtralan b.v., Enbiun Holding bv, Boukau bv, Stichting Vrienden van Amersfoorts StadsherstelIngezonden persbericht