Ingezonden persbericht


Persbericht

iZovator zoekt beste innovatieve idee voor de zorg

Genomineerden iZovator Award bekend
Op 17 december aanstaande vindt de uitreiking plaats van de iZovator Award 2009 in het Raadhuis van Hilversum van 15.00 - 18.00 uur. Zeven finalisten strijden voor een deskundige jury om het beste idee voor de zorg. De jury bestaat uit voorzitter Annemarie van Gaal, schrijfster van het boek 'Succes' en bekend van het televisieprogramma 'Een dubbeltje op zijn kant', Bart Peletier (directeur Residex), Jeroen Crasborn (directeur strategie van Agis) en Harm van Veldhuizen (directeur Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland). De genomineerden

De jury heeft uit ruim 30 inzendingen een selectie gemaakt van 7 pitches. Tijdens de iZovator Award zullen de genomineerden hun innovatieve idee presenteren aan de jury en het publiek.

De genomineerden voor de iZovator Award zijn:

* Althuis Advies & RAS Nederland B.V. met het idee; CareCam Systems; een draagbare touchscreen computer, bedient door middel van iconen.
* DAZ met het idee; de verplaatsbare Mantelzorgwoning; de verplaatsbare Mantelzorgwoning draagt er aan bij dat mensen met een beperking in een eigen huis bij familie kunnen blijven wonen.
* DIGFIT met het idee; Fitness, lifestyle & zorgplatform VirtuaGym; een multimediaal platform om eenvoudig fit en op afstand behandeld te worden.
* Gooise Apotheek met het idee; Multidisciplinair Verbeterregister; een eenvoudige, aantrekkelijke en interactieve website, waar zorgverleners suggesties voor verbeteringen en verbeterregistraties in kwijt kunnen.
* HVR met het idee; Pimp de rollator; het simpel aanbrengen van bekleding of verfraaiing voor rollators.
* RS Kliniek met het idee voor een RS-Swat-Team; richt zich op de bestrijding van met antibiotica resistente bacteriën binnen zorginstellingen.
* SilverFit B.V. met het idee; SilverFit; computergames die gebaseerd zijn op revalidatie en fysiotherapie. Wilt u meer informatie over de innovatieve ideeën van de finalisten? Kijk dan op de website van iZovator.

De ideeën van de genomineerden worden beoordeeld op basis van innovatie, schaalbaarheid, doelmatigheid en praktische uitvoerbaarheid op korte termijn. Naast de eer ontvangt de winnaar een financiële bijdrage om het winnende idee ten uitvoer te brengen. Daarnaast wordt er een jaar lang exposure geboden via het netwerk van iZovator en kan de winnaar terecht voor advies bij de Kamer van Koophandel en iZovator.

De iZovator Award wordt mede mogelijk gemaakt door Agis, Kamer van Koophandel en de Rabobank.

Bijwonen
U kunt het evenement bijwonen. Meldt u aan via de website van iZovator. Deelname is gratis, u dient alleen lid te zijn van het iZovator netwerk (eveneens kosteloos). Het evenement vindt plaats in het Raadhuis van Hilversum en is van 15.00 - 18.00 uur.

Noot voor redactie,