Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Sneeuw zorgt voor glijpartijen en lange files
Toenemende vraag naar winterbanden

Vandaag deed de winter echt zijn intrede. Dit zorgde voor grote verkeersoverlast en veel ongelukken. Door de winterse omstandigheden stijgt traditiegetrouw de vraag naar winterbanden sterk. Dit liep vandaag op tot 40% meer aanvragen voor winterbanden bij Profile Tyrecenter. Om de veiligheid van haar klanten te vergroten en lange wachttijden te voorkomen, heeft de hyperspecialist in banden de logistiek rondom de bandenwissels dit jaar aangepast.

Winterklaar

Profile Tyrecenter heeft in voorbereiding op de huidige winterintrede overuren gedraaid om de zakelijke/lease berijders winterklaar te krijgen. Hiermee wil de organisatie voorkomen dat particulieren worden geconfronteerd met lange wachttijden terwijl de vorst en sneeuw zich meester maakt van het wegdek. De proactieve aanpak is een uitkomst voor alle autobezitters die de montage van winterbanden nog niet hebben ingepland.

Harm Nieboer, Directeur Retail van Profile Tyrecenter: "Profile Tyrecenter heeft groot ingekocht waardoor er voldoende winterbanden zijn en capaciteit is om onze klanten snel te kunnen helpen. Zij kunnen bij ons online terecht via de webshop, maar natuurlijk ook gewoon bellen naar de dichtstbijzijnde vestiging om snel een afspraak te maken."

Waarom winterbanden?

Automobilisten hebben vaak een te beperkte kennis over de veiligheid van winterbanden. Niet alleen voor de wintersportvakantie zijn winterbanden een must, maar ook binnen de Benelux als de temperatuur onder de zeven graden Celsius is (periode oktober - april).

Winterbanden bieden meer veiligheid op de weg tijdens winterse omstandigheden. Bij sneeuw, ijzel en regen is er een kortere remweg. Winterbanden voeren sneeuw en modder veel beter af. Daarbij zorgen winterbanden voor een betere grip op de weg doordat ze een zachtere rubbersamenstelling hebben dan zomerbanden. Kortom: met winterbanden profiteert u van een betere grip, comfortabeler weggedrag en een optimale veiligheid. Echter winterbanden of geen winterbanden, het advies is om altijd een aangepaste rijstijl te hanteren. Zie voor meer informatie: www.profiletyrecenter.nl.

Profile Tyrecenter
Profile Tyrecenter bestaat in 2009 20 jaar. De ruim 200 aangesloten bedrijven in Nederland, België en Roemenië zijn specialisten op het gebied van banden en velgen. Het zijn allemaal zelfstandige ondernemers die merkonafhankelijk zijn. Ook bieden zij compleet allround auto-onderhoud (inclusief APK). Profile Tyrecenter richt zich op zowel de particuliere als de zakelijke markt en wordt gedreven door de liefde voor het vak en de passie tot in ieder detail. Profile Tyrecenter is een onderdeel van The Alwaysbemobile Company, gevestigd in Veenendaal. The Alwaysbemobile Company is de grootste merkonafhankelijke internationale franchiseorganisatie op het gebied van banden, velgen en fullservice auto-onderhoud. In 2008 behaalde The Alwaysbemobile Company een omzet van ruim

E 360 miljoen.
EINDE BERICHT

Noot voor de redactie,