Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 17 december 2009

LUISTERAARS VAN DE COEN EN SANDER SHOW HEBBEN BESLOTEN:

ABEL GROOTSTE EENDAGSVLIEG VAN HET DECENNIUM

Het nummer Onderweg van Abel is door de luisteraars van De Coen en Sander Show verkozen tot grootste eendagsvlieg van het afgelopen decennium. De uitslag is zojuist door 3FM-DJ's Coen Swijnenberg en Sander Lantinga bekend gemaakt in hun radioshow. Nu we het jaar 2010 in gaan vonden de radiovrienden het hoog tijd om op zoek te gaan naar de beste One-Hit-Wonder van de afgelopen tien jaar. En dat deden ze met behulp van de luisteraar.

Afgelopen week kon iedereen via coenensandershow.nl stemmen op zijn of haar favoriet. Er stonden verschillende one-day-pareltjes in de lijst: Guillermo & Tropical Danny met Toppertje, Abel met Onderweg, Jordy van Loon met Verliefdheid, Jody Bernal met Que Si, Que No, Raffisch met Plaything, Kabouter Plop met De Kabouterdans, Twarres met Wer Bisto?, Slimme Schemer ft. Tido met Jelle, Raymtzer met Kut Marokkanen en Veldhuis & Kemper met Ik Wou Dat Ik Jou Was.

Na het tellen van de ruim elfduizend stemmen bleek Onderweg van Abel de grote winnaar. Het nummer stond in jaar 2000 zes weken lang op nummer één in de Top 40 en was de afgelopen negen jaar steevast te vinden in de Top 2000 van Radio 2. Maar van Abel hoorde niemand ooit meer iets...

Voor Coen en Sander was deze verkiezing een perfecte jaarafsluiting. 'Puur jeugdsentiment', volgens Coen. Sander: 'Het decennium is omgevlogen, maar wat is het leuk om aan de hand van deze one-hit-wonders te zien hoe de tijden zijn veranderd'. De heren zijn bovendien blij dat het bij meer dan de helft van de nummers in de lijst bij een one-hit-wonder is gebleven. De volledige Top 10 is te lezen op coenensandershow.nl.

De Coen en Sander Show is maandag tot en met donderdag te beluisteren van 16.00 tot 19.00 uur op Radio 3FM. Op vrijdag zijn Coen en Sander te horen van 16.00 tot 18.00 uur. Coen en Sander zijn ook te beluisteren als podcast via podcast.bnn.nl.