Ingezonden persbericht


Persbericht

Bouw Meerrijk gestart!

ASR Vastgoed Ontwikkeling geeft Van Straten Bouw opdracht voor start bouw

Eindhoven, 17 december 2009 - ASR Vastgoed Ontwikkeling heeft deze week opdracht verstrekt aan Van Straten Bouw voor de realisatie van de eerste fase van Meerrijk, het centrum van de wijk Meerhoven in Eindhoven. Dit betekent dat de eerste bouwwerkzaamheden van fase 1 met 300 woningen en 6.000 m2 winkels dit jaar gestart zijn. De realisatie van het project wordt mede mogelijk gemaakt door de stimuleringsmaatregelen van de gemeente Eindhoven, het Rijk en de Provincie Noord- Brabant. Voorwaarde van de overheidsinstanties was dat nog dit jaar met de bouw zou worden begonnen. Aan die voorwaarde is nu voldaan. Het bouwterrein wordt op dit moment door de aannemer ingericht en er worden voorzieningen getroffen om de funderingswerkzaamheden te kunnen beginnen.

'Ik ben hartstikke blij dat Meerhoven nu eindelijk haar winkelcentrum krijgt. Daarnaast levert het ontzettend veel werk op en dat is mooi in een tijd van economische crisis', aldus Mary Fiers, wethouder Wonen en Ruimte van Eindhoven.

Directeur Ton van den Berg van Van Straten Bouw: 'Voor ons is het geweldig nu te kunnen starten met de werkzaamheden voor Meerrijk. Het is een prachtig uitgewerkt plan met een hoogwaardige architectuur. De complexiteit van de bouwopgave op deze locatie in Eindhoven bieden voor ons een mooie uitdaging'.Tijdens de bouw zal ASR Vastgoed Ontwikkeling in samenspraak met Van Straten en de Gemeente regelmatig communiceren over de ontwikkelingen en voortgang van de bouw. Hiervoor is inmiddels ook een bouwbegeleidingsgroep van omwonenden in het leven geroepen.

Woningen en winkels in de eerste fase

In Meerrijk realiseert ontwikkelaar ASR Vastgoed Ontwikkeling N.V. in totaal zo'n 650 woningen van verschillende typen en circa 10.000 m2 aan winkels, dienstverlening en horeca. Het recent opgeleverde SPIL centrum voorziet in culturele- en sportvoorzieningen, een basisschool, kinderdagverblijf en bibliotheek. In de eerste fase van de bouw van Meerrijk wordt het grootste deel van de winkels en ca. 300 woningen gerealiseerd in verschillende typen: appartementen en stadswoningen. De verkoop van de woningen in de eerste fase start naar verwachting na de zomer van 2010.

Dela Vastgoed koopt het winkelcentrum en de publieke parkeergarage. Woningcorporatie Vestia neemt 117 woningen af in deze fase bestemd voor de verhuur in diverse prijsklassen. ASR Vastgoed Ontwikkeling is reeds gestart met de verhuur van de winkelruimten. Momenteel worden de eerste gesprekken gevoerd met de winkeliers van het tijdelijk winkelcentrum en met de grote landelijke retailformules. De eerste gecontracteerde partijen zijn al bekend: Jumbo en C1000 krijgen een prominente plaats als full-service supermarkten in het nieuwe centrum.

In het begin van het nieuwe jaar wordt samen met de buurt en alle betrokken partijen stilgestaan bij dit feestelijke moment. Meer informatie over Meerrijk en de geplande activiteiten vindt u op www.meerrijk.nl.

Stimulansplan Economisch Herstel
De stimuleringsmaatregelen voor Meerrijk maken onderdeel uit van het Eindhovense Stimulansplan-'Economisch Herstel', voorheen 'Aanvalsplan Kredietcrisis' geheten. Dit is een veelomvattend totaalpakket aan acties. Nu Nederland voorzichtig uit de recessie klimt, moet deze een verdere stimulerende impuls geven aan het economisch herstel In Eindhoven. Het betreft dan voornamelijk projecten die kennis, onderwijs, duurzaamheid en innovatie stimuleren. Daarbij is gekozen voor een aanpak die zich richt op het verdere herstel van zowel de lokale als regionale economie, nu en in de toekomst, en op sociale innovatie. Om dat in de komende twee jaar te verwezenlijken, wil Eindhoven samen met het Rijk, de provincie Noord-Brabant en andere partners ruim 600 miljoen euro investeren.