Ingezonden persbericht


Persbericht

'Kopenhagen begint bij jezelf': CO2 neutrale boeken bij YouBeDo.com

Online boekwinkel YouBeDo.com compenseert CO2-uitstoot boekenproductie

Ede, 17 december 2009 - Online boekwinkel YouBeDo.com plant bomen ter compensatie van de CO2-uitstoot van de productie van de boeken die ze verkoopt. Hiervoor wordt één eurocent per verkocht boek automatisch geschonken aan het YouBeDo-bos in de Filippijnen. Bij YouBeDo.com doneer je al gratis 10 % van het aankoopbedrag van elk boek dat je koopt aan een van de meer dan 200 verschillende goede doelen die zijn aangesloten bij YouBeDo.com. Ook voor deze CO2-compensatie betaalt de consument geen cent extra. YouBeDo.com bekostigt beide uit haar eigen marge.

Het bedrag van 1 eurocent per verkocht boek is bepaald aan de hand van onderzoek uitgevoerd in opdracht van YouBeDo.com in samenwerking met de bekende klimaatcompensatie-stichting Trees for Travel. YouBeDo.com heeft zelf de eerste 50 bomen al laten planten. Met een prijskaartje van 2 euro per aangeplante boom, zijn hiermee de eerste 10.000 boeken alvast gecompenseerd.

Het YouBeDo-bos is in aanplant op de hellingen van Mount Malindang, een bergketen op Mindanoa, een van de eilanden van de Filippijnen. Het gebied kenmerkt zich door een enorm diverse vegetatie en is het leefgebied van bedreigde diersoorten als het Tarsier-halfaapje. Van de oorspronkelijke ruim 53.000 hectare bosgebied is nog maar 33.000 hectare over. YouBeDo.com helpt met deze CO2-compensatie deze bijzondere en bedreigde natuur uit te breiden en de restanten ervan te beschermen.

Michael van Loenen, mede-oprichter van YouBeDo.com: "De productie van boeken is nu eenmaal niet mogelijk zonder het kappen van bomen. Maar er zijn wel mogelijkheden om de negatieve gevolgen ervan te compenseren. Daarom hebben wij het YouBeDo-bos opgericht. Terwijl er nu veel wordt gesproken over de top in Kopenhagen en wat er allemaal moet gebeuren, proberen wij en onze klanten alvast een steentje bij te dragen. Want ook Kopenhagen begint bij jezelf en er is geen reden om het niet te doen."

Meer informatie over het YouBeDo-bos is te vinden: https://www.youbedo.com/cms/page/item/youbedo_is_meer_dan_een_boekenwinkel

Over YouBeDo.com
YouBeDo.com is de enige online boekwinkel waarbij elke consument 10% van elke aankoop gratis kan doneren aan het goede doel van zijn of haar keuze. YouBeDo.com heeft toegang tot alle 1,5 miljoen titels en hanteert dezelfde prijzen als andere boekwinkels, dus doneren is gratis. Inmiddels zijn meer dan 200 bekende en minder bekende goede doelen aangesloten. YouBeDo.com is aangesloten bij de Thuiswinkel Organisatie en voorzien van het Thuiswinkelwaarborg.



Ingezonden persbericht