Nivel


NIVEL-publicaties ook beschikbaar via website KNAW

repositorium 18 december 2009 | Behalve via de NIVEL-website en bibliotheek zijn de resultaten van NIVEL-onderzoek nu ook te vinden in www.narcis.nl, het repositorium dat wordt beheerd door de KNAW.

Alle resultaten van NIVEL-onderzoeks-projecten zijn vrij toegankelijk voor wetenschappers, beleidsmakers en anderen. Zodat zij NIVEL-bevindingen ook kunnen gebruiken bij verder onderzoek of de ontwikkeling van nieuw beleid. Het instituut verspreidt de resultaten van zijn onderzoek in rapporten en voor een belangrijk deel via publicaties in wetenschappelijke tijdschriften.

Fulltext beschikbaar
NIVEL-publicaties zijn fulltext beschikbaar via de NIVEL-website www.nivel.nl en nu ook via www.narcis.nl. Publicaties van voor 2002 die alleen op papier zijn verschenen, zijn te leen in de bibliotheek van het NIVEL.
Het NIVEL-repository maakt onderdeel uit van Narcis, het netwerk van repositories van alle Nederlandse universiteiten, KNAW, NWO en een aantal buiten-universitaire onderzoeksinstituten. Narcis is op haar beurt onderdeel van het Europese Repository (DRIVER) waarin 250 repositories uit 29 landen zijn opgenomen (www.driver-repository.eu/).