Ingezonden persbericht


VIDEOLAND EN MOVIE MAX STARTEN MET MOBIEL MAGAZINE!

Son, 17 december 2009

Entertainment Retail Group zal vanuit haar formules Videoland en Movie MAX de samenwerking starten met het bedrijf MovieMedia inzake een nieuw Mobiele Magazine voor de consument!

Dit medium zal de naam Mo-Vie Magazine meekrijgen; een nieuw product op het gebied van mobiele video broadcasting.

De consument kan zich aanmelden op de websites van Videoland of Movie MAX, of in de winkels zelf, en ontvangt vervolgens gratis een aantal keren per maand een MobYclip; dit zal in de meeste gevallen een trailer zijn van een film of een game.

Traditioneel wordt hiervoor gebruik gemaakt van MMS of streaming video via mobiel internet. MobYclips is de nieuwe manier voor Mobile video broadcasting. Met MobYclips worden, zonder tussenkomst van de gebruiker, de videoclips in het geheugen van de mobiel geladen zodat ze schokvrij en op een gepland tijdstip afspelen.

De clip kan bovendien een 'action button' bevatten zodat er direct commerciële conversie kan plaatsvinden. Denk hierbij aan het daadwerkelijk bestellen van een film, nadat deze via een trailer onder de aandacht is gebracht bij de consument. Zelfs het betalen van produkten behoort tot de mogelijkheden.

Op deze manier gaan de winkelketens Videoland en Movie MAX er van uit weer meer en beter in contact te komen met hun jonge doelgroep. "Daarom bieden wij de dienst ook gratis aan" meldt Ludwig Bruins van Entertainment Retail Group. "Wij willen graag aan de consument laten zien welk fantastisch product wij hebben, en dan zou het natuurlijk onlogisch zijn als hiervoor betaald moet worden. Mobiele diensten gaan nu echt doorbreken en wij zijn ervan overtuigd door middel van dit product een interessante en unieke communicatiemanier in handen te hebben richting onze klanten".

Over Entertainment Retail Group:
Entertainment Retail Group is de grootste aanbieder van rental- en retailproducten op entertainmentgebied. Naast de retailformules Videoland en Movie MAX, maken ook nog Hollywood Factory en Entertainmentclub Benelux onderdeel uit van dit bedrijf. De Entertainment Retail Group is belangrijkste entertainmentgroothandel in de Benelux.

Noot voor redactie,