Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 17 december 2009, Den Haag

Haags Historisch Museum

SPECIAAL IN DE KERSTVAKANTIE

Haags Historisch Museum zet populair kinderboekpersonage in Reis samen met TIM naar het verleden

Kom in de kerstvakantie naar het Haags Historisch Museum om samen met TIM te speuren naar gekke en opvallende dingen. TIM is een stoere jongen vol fantasie die elke dag avonturen beleeft.

Reis samen met TIM ruim honderd jaar terug in de tijd. En ontdek zo het leven van toen door in een ouderwetse schoolbank een les te volgen, mysterieuze voorwerpen te onderzoeken en met een antieke telefoon te bellen. De 'verdwenen-geluiden-quiz', de poepdoos bij de hofjeswoning, de échte automobiel en niet te vergeten de poppenhuizen op zolder zullen je (groot)ouders ook leuk vinden! Een gratis speurboekje wijst je de weg.

TIM is een beroemd figuurtje uit de boeken van schrijver en illustrator Harmen van Straaten. Voor de nieuwe kleuterles in het Haags Historisch Museum heeft Harmen van Straaten de illustraties gemaakt. Zijn boek Tim en de schatkist vol avonturen is in de museumwinkel te koop. Voor meer informatie over zijn andere boeken over TIM kijk op www.harmenvanstraaten.nl en op www.uitgeverijpimento.nl. De boeken van Harmen van Straaten zijn ook verkrijgbaar via alle Nederlandse boekhandels.

Haags Historisch Museum
Korte Vijverberg 7
2513 AB Den Haag
Telefoon 070 364 69 40
Link: www.haagshistorischmuseum.nl
E-mail: info@haagshistorischmuseum.nl

Open: dinsdag - vrijdag 10 -17 uur, zaterdag en zondag 12-17 uur Toegang: 0-18 jaar GRATIS!, vanaf 19 jaar E 5,-
Elke zondag is er om 14.00 uur een gratis rondleiding in het museum.Ingezonden persbericht