Begeleide vakanties GGZ-cliënten mogelijk door overname SET-Reizen


ROTTERDAM, 20091217 -- Door tegenvallende bedrijfsresultaten kon de enige reisaanbieder op dit gebied, Radar Reizen, niet langer zelfstandig voortbestaan en was noodgedwongen per 1 november 2009 te stoppen met haar activiteiten. Door de overname van haar reisactiviteiten door SET-Reizen BV kunnen cliënten met psychische problemen ook weer in 2010 van hun vakantie genieten.

Touroperator SET-Reizen is specialist op het gebied van begeleide vakanties voor mensen met een zorgvraag. Voor verschillende groepen zorgvragers heeft SET-Reizen een gepast vakantieproduct. Door de overname van de reisactiviteiten van Radar Reizen is dit aanbod nu uitgebreid met begeleide vakanties voor GGZ cliënten die worden aangeboden onder de naam LibraSol.

Alle vakanties van LibraSol worden begeleid door psychiatrisch verpleegkundige reisbegeleiders. Deze aanwezige begeleiding maakt het voor de GGZ clientele mogelijk om op vakantie te gaan, maar tegelijkertijd ook erg duur. Het afschaffen van AWBZ vergoedingen in 2008 voor deze 'begeleiderskosten' was dan ook het grootste probleem voor het toenmalige Radar Reizen. Door de overname zijn de synergie voordelen voor SET-Reizen echter dusdanig groot dat de vakanties van LibraSol zelfs goedkoper worden. 'Dat is een mooi voordeel voor de toch al niet kapitaal krachtige clientèle': Aldus Directeur/eigenaar Eddy Kalis.

Voor meer informatie:
SET-Reizen BV / LibraSol
Contact: Eddy Kalis
www.Librasol.nl
tel: 010-2150248